Šta je logično u sektoru za logistiku u Krušiku

imageU valjevskom Krušiku je preko 100 onih koji čekaju mogućnost povezivanja radnog staža kako bi otišli u penziju. Ovih dana ponudjena ima je mogućnost da najpre podnesu zahtev za prekid radnog odnosa , a potom rukovodstvo obećava povezivanje radnog staža.

Zaposleni na ovu mogućnost i obećanje gledaju skeptično jer su nedavno pred kapijom Krušika boravili radnici koji su pod sličnim uslovima napustili ovu fabriku , ali im staž nije nakon toga povezan pa su još uvek bez mogućnosti za odlazak u penziju.

Na oglasnoj tabli krušika osvanuo je tokom prošle nedelje papir odnosno Obaveštenje u kome se navodi : „ Obaveštavaju se zaposleni u Holding korporaciji „Krušik“a.d.Valjevo, da su obezbedjena sredstva ua plaćanje poreza i doprinosa za PIO , kako bi se povezao staž osiguranja za zaposlene koji do kraja 2014. godine ispunjavaju uslova za odlazak u penziju. Po podnošenju zahteva za raskid radnog odnosa zbog odlaska u penziju zaposlenima će biti povezan staž za 2010., 2011., 2012., i 2013. godinu. Za sve informacije obratiti se direktoru Sektora logistike“.
Pomenuto Obaveštenje potpisuje direktor Mladen Petković , ali iz nekog razloga kao v.d izvršnog direktora . Vamedia podseća da je na nedavnom konkursu Petković izabran za direktora te više nije u statusu vršioca dužnosti. Istovremeno zaposleni tvrde da Petković ovo Obaveštenje i nije svojeručno potpisao već se radi o njegovom faksimilu. Pa je i to nerazumljivo iz kog razloga i šta je toliko hitno bilo u donošenju ovog Obaveštenja , ako kojim slučajem direktor nije bio u fabrici te nije mogao isto i da potpiše.
U svemu ovom najčudnije je što se radnici pozivaju da najpre napuste fabriku odnosno prekinu radni odnos pa će im tek nakon toga biti uplaćen staž . Zašto jednostavno nije postavljeno Obaveštenje da je u toku uplata odnosno povezivanje staža za zaposlene , ako je kako navode novac obezbedjen? Zašto je potrebno najpre napustiti fabriku pa potom čekati povezivanje? Čime to rukovodstvo fabrike garantuje potom takvom radniku da će staž zaista biti i uplaćen ako se zna da je pre izvesnog vremena odredjeni broj radnika Krušika koji su po sličnim uslovima napustili fabriku ostao bez penzije jer staž nije uplaćen pa su protestovali ispred kapije?
Zaposleni tvrde da je jedan mali broj radnika prihvatio ovakvu ponudu dok ostali sa skepsom prihvataju Obaveštenje .
Možda oni treba da se obrate direktoru Sektora logistike , ali gde je logika u ovom slučaju ?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.