So ne deluje, parking se ne naplaćuje

imageIz gradske Direkcije apeluju na gradjane da sklone svoje parkirane automobile sa kolovoza kako bi ulice mogle biti očišćene. U Vidraku kažu da se parking neće naplaćivati do 5. januara.

Sneg u Valjevu dostigao je visinu od 20 cm, a rad putarima otežava temperatura koja je ispod -4 stepena tako da so ne može da deluje, objašnjavaju u Direkciji. „ Čišćenje traje već dva dana i uveliko se radi na ulanjanju snega sa kolovoza . Imamo dodatne probleme u nekim ulicama gde su gradjani parkirali automobile pa mašine ne mogu da prodju. Zato bih zaista apelovao da ih pomere kako bi i te ulice mogle biti očišćene „, kaže Milan Trifunović zamenik direktora gradske Direkcije .
Po njegovim rečima ulice se čiste po prioritetu u kome se jasno navodi da se prvo čiste ulice prvog prioriteta odnosno ulice koe se nalaze u višim delovima grada. Čišćenje snega povereno je preduzeću Ingrapomni u kome tvrde da so ne deluje jer su temperature ispod -4 stepena , ali potvrdjuju da su njihove ekipe na terenu. Svi putni pravci su trenutno prohodni izuzev puta prema Taoru.
„Zbog snega na parking mestima , nema naplate parkinga sasvim sigurno do 5. januara, a za dalje ćemo obaveštavati gradjane u zavisnosti od vremenskih prilika“, kaže direktor Vidraka Djordje Milanović.
Snega duplo više ima na Divčibarama gde visina snežnog pokrivača na mestima dostiže i 40 cm. Održavanje puteva na Divčibarama na tenderu je za 2015. godinu dobilo preduzeće Kompresor.
U gradskoj Direkciji kažu da je za sledeću godinu na poziciji zimskog održavanja puteva i ulica opredeljeno 20 miliona dinara .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.