„Evropa bus“ se vraća na svoje perone

imageVeć od 1. januara autobusi „Evropa busa“ vraćaju se na svoju stanicu. Nakon što su tri godine proveli u partnerskom odnosu sa prevoznikom „Lastom“ , „Evropa bus“ je donela odluku da polasci njihovih autobusa kreću sa njihove stanice , a kupovina karata isključivo na njihovom šalteru i šalterima beogradskog BAS-a.

Samo do prvog januraa moguća je kupovina objedinjene karte za dva autobuska prevoznika u Valjevu „Lastu“ i „Evropa bus“. Nakon tog datuma ova dva prevoznika neće deliti perone , ali ni zaradu . U „Evrpa busu „ kažu da ne postoji posebni problemi sa „Lastom“ već da „Lasta“ ima svoje probleme zbog kojih se dešava da ne izmiruje obaveze prema njima kako je ugovorom to predvidjeno. „Mi nismo hteli da zbog njihovih finansijskih problema budemo njihovi taoci ili kolateralna šteta“, rekao je novinarima Zoran Todorčević tehnički direktor „Evropa busa“.
Na osnovu ove odluke autobusi „Evropa busa „ kretaće sa perona ovog prevoznika , a u Beogradu sa BAS-oove stanice gde će biti moguće kupiti i njihove karte . U ovom preduzeću napominju da se red vožnje ne menja kao ni cena karte stim da se stanična usluga neće naplaćivati.
Saradnja izmedju „Evropa busa“ i „Laste“ počela je pre tri godine nakon što je „Lasta „ sporila njihovo pravo na korišćenje dolaznog perona. „Evropa bus“ tada je dobila sudskom presudom pravo na korišćenje , a saradnja je upravo tada i počela.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.