“Dan izazova”

      Нема коментара на “Dan izazova”

imagePosle više godina u Valjevu će ponovo masovno biti odrtžana manifestacija „Dan izazova“ . Ova manifestacija biće održana u Valjevu, kao i u celom svetu, u sredu 27. maja 2015. godine.

Kako se moglo čuti na konfgerenciji za novinare tog dana će u valjevskim školama, na Gradskom trgu, ali i u parku Pećina biti organizovane sportske aktivnosti, u trajanju od najmanje 15 minuta, kako propozicije i nalažu. Simbolično, opština sa kojom će se Valjevo takmičiti je beogradska opština Grocka.

Predsednik Organizacionog odbora, pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić je pozvao sugrađane, sportske i radne kolektive da učestvuju u ovoj manifestaciji: „Valjevo učestvuje 20. put. Prvih godina smo učestvovali u međunarodnom takmičenju i nadmetali smo se sa gradovima iz Brazila, Češke, Slovačke. Taj kontinuitet smo izgubili poslednjih godina, ali nekadašnje Društvo za telesno vaspitanje „Partizan“, a danas Asocijacija „Sport za sve“ je redovno održavao „Dan izazova“ i održao tradiciju na nivou na kom je to bilo moguće. Ove godine grad Valjevo preuzima tu organizaciju. Ne takmičimo se na međunarodnom nivou, već na republičkom nivou. Gotovo svi gradovi u Srbiji učestvuju u „Danu izazova“. Naš je cilj da uspešnom organizacijom i uspešnim takmičenjem na nivou Republike Srbije, kvalifikujemo se sledećih godina i za međunarodno takmičenje, gde smo nekada i bili, što Valjevu sa ozbiljnom organzacijom sporta i pripada. To je prilika da se predstave svi sportski kolektivi i sportske aktivnosti“.

image

Ova manifestacija ima za cilj da podstakne gradjane na što veću fizičku aktivnost pa je stoga važno napomenuti da se “Dan izazova” ne odnosi damo na sposrtske klubove koji su već najavili učešće već I na sve gradjane Valjeva.Grad Valjevo se ove godine takmiči u kategoriji gradova od 20.000 do 100.000 stanovnika. U odnosu na procenat uključenih građana, u odnosu na broj stanovnika, meriće se i odrediti ko je bolji., a najbolji sledeće godine idu u međunarodno takmičenje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.