Cedevita – Metalac 77:63

imageRutinski je Cedevita zabeležila još jednu očekivanu pobedu, ovaj put nad Metalac Farmakomom koji nije ni gajio neke posebne ambicije u ovom duelu, želeći verovatno da izgubi sa što manjom razlikom i da sačuva svoje glavne adute za predstojeće mnogo važnije utakmice.

Veljko Mršić, trener Cedevite: "Zasluženo smo pobijedili. Od prve minute smo odigrali obranu kakvu želimo. Dečki su bili ozbiljni i bez obzira na nešto lošiji napad, pri čemu mislim na slab šut za tri poena i slabije izvođenje slobodnih bacanja, nismo imali problema. Metalac je dobra ekipa, dobro su vođeni i protiv njih nije lako igrati dobru obranu zbog njihovog rasporeda u napadu, gdje igraju široko i svi šutiraju za tri poena.Arapovića sam danas stavio da malo osjeti igru prije Kupa, a za Babića i Žorića vidjet ćemo sutra u kakvom će biti stanju. Nadam se da ćemo njih obojicu imati za Kup. Žorić je pet tjedana van parketa, a Babić tri. Babić je danas trčao prvi put i imao je bolove. No, zbog pravila od dva stranca na terenu u Kupu, bitno nam je da on igra kako bi mogli dobro rotirati.”
Vladimir Đokić, trener Metalca: "Čestitke ekipi Cedevite na zasluženoj pobedi. Sigurno da su oni jedna od najkvalitetnijih ekipa u ABA ligi. Imali smo ambicija da probamo iskoristiti neki umor Cedevite i glavna ideja bila je da dominiramo u skoku, ali nismo to uspeli. Pružili smo otpor, bili smo u igri, ali nismo uspeli ozbiljnije ugroziti domaćina. Po meni je to njihova zaslužena pobeda i želim im puno sreće u nastavku sezone, a mi se okrećemo utakmici sa Olimpijom. Imali smo problema sa Majstorovićem koji je dobio nezgodan udarac u vrat protiv Tajfuna. Probao jeda igra, ali bio je sve gore i gore i nismo hteli reskirati. Kutlešić ima problema sa kolenom i bilo je planirano da uđe eventualno u igru ako budemo u prilici za pobedu."
http://www.kkmetalac.org.rs/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.