Za Plan akcije za decu ove godine 43 miliona dinara

Ove godine za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu Grad Valjevo je predvideo skoro 43 miliona dinara. Najviše novca biće utrošeno na nabavku udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda, 35 miliona dinara.

Nakon što je grad finansirao odlazak na more za 50 mališana sa seoskog područja, u  toku ovog meseca za male neplivače počeće škola plivanja koju će takodje finansirati Grad Valjevo u okviru Lokalnog plana akcije za decu.

„To je obuka za 180 dece uzrasta 1. razreda , ali gradskih škola koja će proći obuku plivanja na bazenima u SRC Petnica. Obuku će držati licencirani instruktori“, najavila je zamenica načelnika GU Branka Rosić.

Po njenim rečima 6. jula biće završena nabavka za udžbenike, ove godine po prvi put za sve djake od 1. do 4. razreda i za gradske i za seoske škole. Komplete potrebnih udžbenika su birale same škole koje su dostavile svoje zahteve.

„Kada je Lokalni plan akcije u pitanju moram reći da smo na kraju prošle godine podelili paketiće za decu koja dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih porodica kao i za decu koja su se nalazila na bolničkom lečenju za Novu godinu. Trudimo se da svake godine povećamo obim aktivnosti iz LAPD i da u okviru njega aktivnostima budu obuhvaćena podjednako deca iz grada i sa sela“, izjavila je Rosić.

Budžet za Lokalni akcioni plan za decu ove godine je 42,9 miliona dinara od čega je samo nabavka udženika koštala 35 miliona dinara.

2 comments on “Za Plan akcije za decu ove godine 43 miliona dinara

  1. Dragan

    bravo. lepo je sto grad placa knjige za decu drugih proizvodjaca kako nebi prosao onaj kavcic sa besplatnim knjigama

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.