Ukinuta prvostepena presuda, ponovo suđenje policajki Katarini Petrović

Policajki Katarini Petrović iz Valjeva će se ponovo suditi, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu valjevskog Višeg suda kojom je ona oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka.

Tu informaciju za Vamediu potvrdio je i pravni zastupnik Katarine Petrović, advokat Branko Ivković, navodeći da je prvostepena presuda ukinuta “samo zbog procesnog propusta”.

Podsetimo, narodna poslanica Marinika Tepić je 18. juna prošle godine na društvenim mrežama objavila dokument da je Nikola Petrović, kum predsednika Srbije, pod uticajem kokaina i alkohola 7. marta 2023. godine u Beogradu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio dve žene.

Potvrdu tih tvrdnji poslanici Mariniki Tepić prosledila je policajka Katarina Petrović, koja je uhapšena 3. jula i zatim joj je određen pritvor, iz kog je kasnije puštena. Uz suspenziju sa posla, protiv nje je potom podneta tužba za odavanje tajnih podataka, ali ju je Viši sud u Valjevu oslobodio prvostepenom presudom u februaru ove godine.

Međutim, ta prvostepena presuda je sada ukinuta od strane Apelacionog suda u Beogradu, kome se žalilo Više tužilaštvo u Valjevu.

“Prvostepena presuda  je ukinuta jer je Viši sud u Valjevu u izreci presude naveo da je optuženu Katarinu Petrović oslobodio na osnovu odrerbe iz čl.423 tač. 2 ZKP-a obzirom da nije dokazano da je ista učinila krivično delo koje joj je stavljeno na teret dok se u obrazloženju presude pozvao na odredbu iz čl. 423 tač.1 ZKP-a nalazeći da u radnjama optužene Katarine Petrović nije bilo protivpravnog postupanja. Imajući to u vidu Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio Višem sudu u Valjevu na ponovni postupak”, objašnjava za Vamediu advokat Branko Ivković.

Po njegovim rečima, međitim, odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku, “a koji niti može niti sme uticati na konačnu odluku suda a to je oslobađajuća presuda”.

2 comments on “Ukinuta prvostepena presuda, ponovo suđenje policajki Katarini Petrović

  1. sin anarhije

    Kakav smarac. i ovde na kolubarskim POTRCAO da ostavi komentar … idi , potrazi sebe negde usput …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.