Odbornik Savić traži kažnjavanje počinilaca poslednjeg pomora ribe u Kolubari

Odbornik u novom sazivu Skupštine grada Miloš Savić iz “Ujedninjene patriotske opozicije, Mi-snaga naroda dr Banimir Nestorović”, zatražio je od nadležnih da nađu i kazne odgovorne za poslednji pomor ribe u reci Kolubari u Divcima.

U svom saopštenju za javnost, Savić podseća da isti pomor ribe dogodio i pre tri godine. S druge strane, on ukazuje da je ovaj skorašnji slučaj “većeg intenziteta zbog jačeg otrova koji obuhvata ne samo biljke i životinje u reci, nego i van nje”.

Zbog toga, on je naveo da očekuje od nadležnih organa da reaguju, nađu i kazne odgovorne.

“Čekamo da se neko od nadležnih oglasi i konačno stane na put ovim genocidima nad prirodom, koji ne samo da su problem tog mesta, nego i mnogo šire. Sada molimo nadležne organe da reaguju, nađu, sankcionišu i kazne odgovorne zločince”, naveo je Savić u svom obraćanju javnosti.

“Sad nas sve češće očekuju ovakvi ispadi i genocidi, sve do te mere dok se ne bude krenulo u posao na reci Jadar u eksploataciji rude za Rio Tinto, a reka Kolubara takođe je jedan od testova i saučesnik svog uništenja. Zna se i to da je pre godinu-dve krenulo istraživanje vode na lokacijama Popučke, Iverak, Beloševac, Divci i uzimali su se uzorci vode, gde se za jedan test uzimanja uzorka plaćalo i do 20.000 dinara domaćinima na licu mesta, a posle toga ostajala voda neupotrebljiva i narod izlazio na ulice. Ako sada ne budemo ništa uradili da se spreči ovo trovanje oni će ići dalje i dalje, jer testiraju naše granice”, istakao je odbornik “Ujedinjena patriotske opozicije, Mi-snaga naroda” u saopštenju za javnost.

4 comments on “Odbornik Savić traži kažnjavanje počinilaca poslednjeg pomora ribe u Kolubari

 1. Cale

  Budući, a još neverifikovani, odbornik u budućem, još neverifikovanom, sazivu Skupštine Grada nešto traži? Dečače – Bato, kad već „poznaješ“ procedure otidni do Tužilaštva te ponesi Krivičnu prijavu protiv NN lica, a nemoj ta saopštenja i tako to avansno samoreklamerstvo.

  Reply
 2. Правда помешана са слободом

  Одборник Савић да се сети како ме је напао да гласам за Вучића. Како је причао да је Вучић добар и да требамо гласати за праву
  Ствар, на прошлим изборима. Чекам седноцу Скупштине и поруке иду јавно. Да се види кога Несторовић држи у свом покрету и какав нам је одборник опозиције

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.