Ministarka prosvete maturantima u Prvoj osnovnoj poželela sreću i da svako upiše srednju školu po želji

Osmake Prve osnovne škole u Valjevu, pred jučerašnje polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita, posetila je i pozdravila ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić-Dejanović. Ona je malim maturantima poželela sreću i poručila da veruje da će svako od osmaka uspeti da upiše srednju školu koju želi.

„Ovaj završni ispit je prvi ozbiljan ispit u vašem životu, ali i on samo registruje ono što ste do sada naučili i zbog toga je važno da se dobro koncentrišete, da usmerite svoje misli na zadatak i kažete sebi – uradiću najbolje što mogu. Isto tako, uz negovanje objektivnog samopouzdanja, postupite i prilikom polaganja testa iz izabranog predmeta“, rekla je ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić-Dejanović đacima Prve osnovne škole, obraćajući im se pre početka polaganja testa iz matematike.

Ministarka je uz sreću osmacima ove škole poželela i da budu na nivou prethodnih generacija đaka Prve osnovne koji su na prethodnim malim maturama imali rezultati koji su bili iznad proseka Srbije. Inače, i ovogodišnja generacija osmaka Prve osnovne je veoma uspešna, s obzirom na to da od 129 učenika koji završavaju osmi razred, njih 73 su imali odlični uspeh, a od njih 21 je nosilac Vukove diplome.

„Bitno je i za roditelje da znaju da smo svi uz njih i da ćemo poštovati njihovo znanje i kada 22. juna budu stigli preliminarni, a 25. juna konačni rezultati završnog ispita, da verujem da će najveći broj dece biti srećan i uspeti da upiše srednju školu koju želi“, poručila je prilikom posete Prvoj osnovnoj školi Slavica Đukić-Dejanović.

Po njenim rečima, maksimalna maksimalna objektivnost prilikom pregledanja testova koje učenici rade prilikom polaganja male mature, obezbeđena je zahvaljujujući radu 33 sken-centra.

Učenici osmih razreda, nakon testova iz srpskog jezika i matematike, danas od 9 do 11 časova rade i test iz izabranog predmeta, koji je poslednji deo njihovog završnog ispita.

5 comments on “Ministarka prosvete maturantima u Prvoj osnovnoj poželela sreću i da svako upiše srednju školu po želji

 1. Istina

  Шта та матора више тражи у политици, она мисли да је бесмртна као и већина властодржаца…
  Њена политика је довела дотле да и ти мали ученици већ сада размишлјају о одласку у неку нормалну уређену државу, јер виде како се њихови родитељи муче и како немају средстава ни за море… Ако буду на линији партије, послаће их општина на море… Где је ту породица? Бруке једне.

  Reply
  1. NEIZDRŽ

   Kakav neizdrž u pljuvanju svega i komunistička potreba da ti država sve obezbedi, šta si ti dao državi? Podigni tarabu oko svoje mržnje prema svemu, biće i to dosta.

   Reply
 2. Dragan

  ministarka se bas lepo obukla i obula nove cipelice a docekuju je deca u sorcevima i patikama. neznam kako te roditelje nije sramota da tako posalju decu pred ministarku

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.