VPO: Direktor ZC zloupotrebio funkciju

VPO je izdao saopštenje za javnost u kom se navodi da se iz audio snimka koji je ovaj Pokret objavio, a vezano za partijski sastanak SNS-a , nedvosmisleno može zaključiti da je direktor ZC Valjevo dr Vladimir Pantelić izašao iz okvira svojih nadležnosti te zahteva i hitnu reakciju nadležnih organa. Saopštenje Valjevskog pokreta otpora prenosimo u celosti izuzev linka za pomenuti snimak s obzirom da se na snimku čuju imena i prezimena lica koja su prisustvovala sastanku , a Vamedia ne poseduje njihove dozvole za objavljivanje :

„Valjevski pokret otpora je dana 16. aprila 2024. godine objavio audio-snimak sa sastanka održanog u petak, 12. aprila 2024. godine, u 20 časova i 30 minuta u prostorijama SNS Valjevo. Pored predstavnika SNS Valjevo Mirka Kovačevića, Branka Jakovljevića i Nemanje Jankovića, sastanku su prisustvovali VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo – dr Vladimir Pantelić, sekretar Zdravstvenog centra Valjevo – Biljana Marinković Mirković, i oko četrdeset osoba zaposlenih na određeno vreme u Zdravstvenom centru Valjevo, koje većinom nisu članovi SNS-a. Na audio-snimku jasno se čuje da prisutni predstavnik SNS Valjevo okupljenima saopštava da „dr Vlada ima zadatak da, kao direktor jedne od najmnogoljudnijih ustanova, bude ta prva, udarna pesnica stranke za regrutaciju novih ljudi“ i da su „između ostalog zato i pozvani ovde“, da „pomognu stranci i Vladi“, a da će „dr Vlada pomoći“ i njima. Sa unapred sačinjenog spiska, prozivan je pojedinačno svako od četrdesetak prisutnih, zaposlenih na određeno vreme u ZC Valjevo, i od njih je traženo da se izjasne da li su članovi SNS-a i da li će tokom predizborne kampanje učestvovati u određenim akcijama te stranke; pozvani su da se učlane u stranku i „daju svoj doprinos“, a zauzvrat će „dr Vladimir Pantelić“ kao i svi ostali, prisutni, „imati razumevanja“ za sve njih i za sve njihove potrebe. (Kompletan audio-snimak sastanka nalazi se na web adresi * .)

Prema saznanjima Valjevskog pokreta otpora, pomenuti sastanak samo je jedan u nizu sličnih sastanaka sa zaposlenima u državnim i gradskim ustanovama u Valjevu; takvi sastanci održavaju se skoro svakodnevno i služe za ucenjivanje zaposlenih, od kojih se traži da se učlane u SNS i učestvuju u predizbornoj kampanji stranke radi sticanja određenih pogodnosti.

Kako se radi o flagrantnom kršenju zakona od strane dr Vladimira Pantelića, koji je na opisani način direktno zloupotrebio svoju funkciju VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo u političke svrhe, Valjevski pokret otpora zahteva hitnu reakciju nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu i Agencije za borbu protiv korupcije radi pokretanja odgovarajućih postupaka protiv navedenog lica. Pored toga, očekujemo i da Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, bez ikakvog odlaganja, donese odluku o razrešenju dr Vladimira Pantelića sa funkcije VD direktora Zdravstvenog centra Valjevo.

Valjevski pokret otpora ograđuje se ovim putem od pokušaja drugih političkih organizacija u našem gradu da zloupotrebe ovaj slučaj u dnevnopolitičke svrhe, s obzirom na to da se radi o očiglednom kršenju zakona od strane VD direktora jedne državne ustanove, koje, s tim u vezi, mora biti sistemski i u zakonskim okvirima sankcionisano od strane nadležnih organa Republike Srbije.

Valjevski pokret otpora“

*Vamedia nije objavila adresu snimka s obzirom da se u snimku jasno čuju imena lica koja su prisustvovala sastanku , a Vamedia ne poseduje njihove dozvole za objavljivanje i pominjanje. Navedeno saopštenje preneto je u celosti i isključiva je odgvornost VPO te bilo kakavo prepoznavanje i dovodjenje u vezu pojedinih lica, zaposlenih u ZC Valjevo,  sa pomenutim objavljenim saopštenjem ne može biti odgovornost Vamedie.

10 comments on “VPO: Direktor ZC zloupotrebio funkciju

  1. Istina

    Нико из опозиције на ниво Србије није до сада изашао са платформом за најмању зараду и најмању пензију у висини потрошачке корпе. И шта ту више има да се прича..Већина народа преживљава.
    Омладино мислио сам да неко жели нешто да промени и да направи сиситем, али сам се преварио. Овде ће да влада систем сјаши Курта да узјаше Мурта док се не угасимо, а гасимо се све брже и брже.
    Зато омладино пакујте кофере и немојте нико да вас замајава и лаже…Идите тамо где ћете достојанствено живети, где ће вас поштовати и где ће вредноватио сваки ваш рад и труд.

    Reply
  2. Ende

    Kada nekog snimate bez njegove dozvole to može. To Vam VPO i kaže gospodo. Snimajte svakog i svuda to je dozvoljeno kao što se vidi iz njihovog obaveštenja. Tamo su brojni advokati i oni sigurno bolje znaju . Dakle, vratite taj link. Ovako kako ste napisali ispada da takvo snimanje nije dozvoljeno , doduše tamo i piše da je zabranjeno , ali ovi advokati tvrde da može jer što bi inače insistirali. Vi se pravite sad pametni jel?

    Reply
  3. Dragan

    kako je zloupotrebio? covek im ljucki ponudio da obezbede posao za stalno a ne da ko neki mucenici pola zivota provedu radeci na odredjeno

    Reply
  4. Upućen

    Ovaj sastanak, sa ucenjivanjem i trgovinom uticajem, kao krivičnim delima, imao je i jedan dodatni cilj, o kome se ne priča.
    Rušiti Gojkovića a uzdići Panterlića

    Reply
    1. Goran Markovic

      ,,Upućen..Laž je ovo što ispisa .Nema rušenja Lazara Gojković .Dr Pantelić Vladimira to ne interesuje iz više razloga .Postoje ljudski , profesionalni i naravno stranački stavovi .Što znači , slabo to prolazi oni su drugari.Da li treba da idu pod ruku, slikaju i svaki dan dokazuju u kakvom su odnosu.E sada jel vam sitna ta vaša pokvarena pričaNeće vam to uspeti kao nede tamo .Ali KAD..TAD..

      Reply
  5. Goran Markovic

    Da li ste nekada napravili priču -pohvalili Dr Vladimira Pantelić? Da li ste se zapitali koliko je stručan u njegovom poslu ? Koliko je života spasao? To nije bitno, ali je bitno da se neko pokuša da unizi .Naravno da to nemate šanse , mnoga dobra profesionalna i ljudska su na njegovoj strani.Što se tiče snimanja , ja mislim da to nije po zakonu , ili je validno jedino ako se upozori -kaže -da će se snimati.Drugo ovaj je snimak načinjen u prostorijama , a ne na ulici ili otovrenom javnom prostoru.Naravno da poštujem drugačija mišljenja , ali ovo je nešto što se zove za mene kukavičkim potezom.

    Reply
  6. Jovan Đurić

    Protiv Vlade nesto loše može samo da kaže osoba koja je puna zla i mržnje. Ko poznaje Vladu zna o kakvoj se ljdskoj gromadi i veličini od čoveka radi. Stvarno sramota… Taj čovek ne postoji osoba kojoj nije pomogao i izašao u susret i jos jednom stvarno SRAMOTA!

    Reply
  7. Dragan

    i ja mislim da je vlada gromada. pokusava da pomogne radnicima da dobiju posao za stalno a i pristao je da se zrtvuje i bude gradonacelnik da nam bude bolje. on ce za razliku od nekih zeleti da radi ceo mandat i vise nece trebati momci da ga ubedjuju kao sto su neke morali

    Reply
  8. Aleksandar

    Svi koji su neovlašćeno snimani treba da podnesu tužbu.takođe i protiv vpo i velikih advokata.verovatno če ivkovič i drugi reči da neovlaščeno snimanje nije krivično delo.kao i što od krimi policajke napraviše heroinu. advokati hoče na vlast.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.