Valjevski Sputnjik Met – najbolji klub u zemlji na otvaranju MTB sezone

Na prvoj trci MTB kupa Srbije u ovoj sezoni, biciklisti Valjevskog Sputnjik Met je osvojili su čak 17 medalja od toga deset zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane. Po lepom vremenu, na teškoj i zahtevnoj stazi u selu Borač pored Kragujevca,  Valjevski biciklisti su pokazali sav svoj raskošni talenat i umeće voženja planinskih bicikli.

Najpre je u trci početnika pobedio mladi Toma Starčević dok je Luka Simović  bio peti što je bilo dovoljno i za prvi ekipni trijumf. Starčević Jovan je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih poletaraca, Petar Damnjanović  je bio sedmi a Vojin Popović osmi čime je osvojena još jedna i to srebrna timska medalja. Jovana Jelić je u ženskoj konkurenciji  osvojila peto mesto, a u trci za stepenik većeg uzrasta, borbena Đurđa Nedeljković je bila druga.

Nisku uspeha nastavili su Filip Vukmir i Sava Starčević koji su osvojili prvo i drugo mesto u kategoriji starijih poletaraca dečaka mlađih od 13 godina, a osvajanjem šestog i desetog mesta od strane Stefana Simovića i Lazara Jelića je izboreno još jedno ekipno zlato za BK Sputnjik MET. Zapažen rezultat ostvarila je i mlada Natalija Kulinčević osvajanjem bronzane medalje u trci mlađekadetskog uzrasta.

U istoj, ali u muškoj konkurenciji njen klupski drug Lazar Angelovski, iako se tek oporavio od bolesti, takođe je osvojio odlično treće mesto,dok je uporni Aleksa Nedeljković izborio plasman u prvih deset. Izuzetno veliki uspeh ostvaren je u konkurenciji kadetkinja gde je  takmičarka biciklističkog kluba Sputnjik MET – Mila Starčević ubedljivo triumfovala ispred svojih rivalki, a treći stepenik pobedničkog postolja osvojila je njena klupska drugarica Natalija Vasiljević. I u ovoj trci, ovakve maestralne vožnje su doprinele osvajanju još jedne zlatne ekipne medalje. Kadet Dimitrije Jezdić je uspeo da izbori plasman u sredini grupe, a u konkurenciji juniorki usledio je novi trijumf!

Sjajna reprezentativka naše zemlje – Nikolija Kulinčević ubedljivo je „solo“ vožnjom pobedila ispred svojih rivalki. A u istom sjaju i u istom svetlu istakli su se i njeni klupski drugovi u juniorskoj konkurenciji braća Igor i Stefan Davidov. Oni su kako i dolikuje reprezentativcima Srbije, izuzetno jako „povukli“ od samog početka, brzo stekli prednost i ubedljivo deklasirali svoje sportske protivnike. Mladi Igor je i pored pada  nastavio trku u jakom ritmu i u samoj završnici u sprintu pobedio svog brata Stefana koji je bio drugi. Ovakvim dvostrukim trijumfom zasluženo je osvojena nova zlatna medalja u timskoj vožnji za Sputnjik MET.

Sjajan start na početku sezone i ostvareni izuzetni uspesi mladih valjevskih takmičara,  pokazali su da vredan i uporan rad uvek donosi i dobar sportski rezultat. Sve ovo  nagoveštava dobru formu na početku sezone i za očekivati je nove lepe vesti sa staza i drumova ne samo u domaćoj, već i u međunarodnoj konkurenciji.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

2 comments on “Valjevski Sputnjik Met – najbolji klub u zemlji na otvaranju MTB sezone

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.