Tribina- Ferka

      7 коментара на Tribina- Ferka

Kampanja za fer izbore – FERKA, čiji je centralni zahtev da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje, stiže u Valjevo. Tim povodom, večeras, 1. aprila, sa početkom u 18.00 sati biće organizovana tribina i razgovor sa građanima u Holu Centra za kulturu.

Na tribini će govoriti:

–       Ivan Bjelić, aktivista organizovane grupe „SviĆe“

–       Aleksandar Milijašević, glavni i odgovorni urednik portala Dijalog.net

–       Nikola Ristić, aktivista organizovane grupe „SviĆe“

–       Jelena Božić, novinarka O radija

Tribinu će moderirati Dunja Ranković, novinarka portala Nova.rs.

Kampanja FERKA, koju si inicirale Građanske inicijative, okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, pravnike, mlade, studente i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.

U susret predstojećim lokalnim izborima, traži se da se predsednik države Aleksandar Vučić uzdrži od učešća u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Njegovo učešće na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Sa ovim zahtevom pokrenuta je i peticija, koju građani mogu potpisati na veb-sajtu www.ferka.rs. Peticiju su do sada podržali mnogobrojni pravnici, a svoj potpis stavili su i Tanasije Marinković, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vida Petrović Škero, sudija Vrhovnog suda u penziji, Rodoljub Šabić, advokat i bivši Poverenik za informacije od javnog značaja, Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji, Savo Đurđić, sudija u penziji, Sofija Mandić, pravnica i članica Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS)…
Peticiju su podržale i mnoge organizacije, poput: Novi optimizam, BIRODI, Centar za praktičnu politiku, Udruženje “Da se zna”, Beogradski centar za ljudska prava, YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava, Dijalog Valjevo, Udruženje građana Komšija, Bela čaplja, Protekta, Autonomni ženski centar, PIN – Mreža psihosocijalnih inovacija, Arhiv javnih skupova, Odbranimo šume Fruške gore, Šodroš, Lokalna fondacija Niš, Zeleni ustanak Leskovac, Udruženje žena Peščanik…

 

7 comments on “Tribina- Ferka

  1. Pitam za druga

    Jeste isto tako organizovali tribine da ne bude nosilac, svojevremeno, Boris Tadic? To tad nije bilo bitno ili je sve u redu dok se vama svidja?

    Reply
  2. Vučič pa deset mesta prazno

    Ovo neka prvoaprilska šala? Šta ćete, ako iznervirate naprednjake, pa promene ime stranke u „Aleksandar Vučić“, šta će biti onda razlog da kažete da se to ne sme? Tadić je svo vreme bio nosilac demokratama dok je bio predsednik države i ništa? Mislite da nas koji podržavamo Vučića baš briga kako će se zvati lista? Mi ga glasamo, pa glasamo, a ovo vam je trula fora, koja pokazuje da nemate ideje nikakve. Još je veća muka kad se shvati da su sva ova imena za ove „ferke“, „proglase“ i razne stranke i pokrete u stvari ista imena koja su već na izborima bila ujedinjena i koja su izgubila od Vučića. Nemate narodu šta da ponudite, pa vaše borače stalno držite u nekim nadanjima, a u stvari ih vi obmanjujete neistinama koje služe da ih malo motivišete? Videćete, pobediće vas Vučić u Beogradu još ubedljivije.

    Reply
  3. Pomračenje

    Vučić će vas pocepati i postaviti na mesto koje vam i pripada avto je poslednje

    Reply
  4. Dragan

    najbolje da nam vi iz opozicije diktirate kako dase zove nasa lista. niko nije lud da puca sebi u nogu i da da ime po nekom bezveznjaku iz stranke za kog niko neglasa

    Reply
  5. Konačno

    Hvala lepo,konačno imamnza koga da glasam,neću glasati ni za koga neću izaći na izbore

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.