Pomen poginulim pripadnicima 126.brigade VOJIN

Na planini Maljen je  6. aprila 2024. godine obeležena dvadestpeta godišnjica od pogibije poručnika Željka Savičića i Siniše Radića, dva mlada oficira 126.brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja koji su poginuli u toku NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine obavljajući borbeni zadatak na radaru.

Ispred spomen obeležja, na mestu gde su tokom NATO agresije, na današnji dan stradala dvojica poručnika, cveće su položili porodice poginulih, pripadnici 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, rodbina i prijatelji, predstavnici SUBNOR-a i udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

U čast heroja, Dečiji crkveni hor Eparhije valjevske izveo je prigodan kulturno – umetnički program.

Ispred spomen crkve Svetog Georgija, koju su pripadnici jedinice u saradnji sa Eparhijom valjevskom i uz pomoć ljudi dobre volje podigli 2015. godine, u spomen poginulim pripadnicima 126.brVOJIN parastos su služili sveštenici iz Eparhije valjevske.

Komandant 126. brVOJIN pukovnik Jovica Kepčija je, obraćajući se prisutnima, podsetio na dešavanja tokom NATO agresije i posebno istakao obavezu jedinice i svakog njenog pripadnika da nastavi  da čuva sećanje na heroje brigade i njihovo delo.

 

1 comment on “Pomen poginulim pripadnicima 126.brigade VOJIN

  1. Istina

    Samo porodica zna kako im je.
    Nije smelo da se dozvoli da ta dva mlada čoveka, kao i mnogi drugi izginu. Vlast u Srbiji koju i danas predstavljaju iste ideje je morala biti sankcionisana. Vlast je odgovorna za sve. Istu politiku vode i danas i zato ćemo nestati kao Srpska država. Mladi odoše iz zemlje.
    Srbija baulja, nema putokaza.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.