Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog,okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i međuokružnog prvenstva u futsalu.

Učenici sedmog razreda OŠ „Milan Rakić“ u Mionici Nikola Jovanović i Nemanja Marčić učestvovali  su na republičko takmičenje iz engleskog jezika. Na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture učenice OŠ „Vojvoda Mišić“ iz Rajkovića Lena Radiovojević (peti razred) osvojila je drugo mesto, Nataša Šunjevarić (šesti razred) treće mesto, kao i učenice OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice Dunja Kević (šesti razred) i Anđela Babić (šesti razred) zauzele su drugo mesto, a Luka Tomić (osmi razred) treće mesto. Na ovom takmičenju dobro znanje pokazale su i Nikolina Urošević (šesti razred) iz Brežđa i Neda Živković iz Mionice.

Na međuokružnom prvenstvu u futsalu u Donjem Tovarniku ekipa OŠ „Milan Rakić“ iz Mionice osvojila je četvrto mesto. A mladi mionički programeri Veljko Dikić, Nikola Jovanović, Matea Čitaković, Ognjen Popović plasirali su se na republičko takmičenje u kategorijama programiranja drona i programiranje mBota koje će biti održano 20. aprila u Beogradu.

Mlade takmičare nedavno je posetio je i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović koji je mladim programerima poželeo mnogo sreće u daljem usavršavanju u ovoj oblasti.

– Mionica je ponosna na svoju decu koja nam svakodnevno pokazuju koliko su vredni i talentovani. Uspeh ne dolazi preko noći i oni to znaju, a mi znamo koliko su se trudili da ostvare ovako zapažene rezultate. Kao i do sada, mi ćemo biti podrška našim mladim taelentima i trudićemo se da im omogućimo što bolje uslove za njihovo obrazovanje u svim oblastima. Plan je da preko Centra za obrazovanje i razvoj počnemo sa školom robotike budući da su naši đaci pokazali izvanredno znanje i u ovoj oblasti – kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Iz mioničkih osnovnih škola kažu da su ponosni na svoje đake i nastavnike koji su radili sa njima. Naglašavaju da se rad, trud, zalaganje i ljubav prema obazovanju uvek isplate, kao i da su svi srećni zbog uspeha koji su ostvarili njihovi đaci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.