Ključnih mesec dana za VK Valis

U okviru baraža za ulazak u Premijer ligu , VK Valis dočekuje ekipu Mornara iz Splita u subotu od 20h u SRC Petnica . Predsednik VK Valis dr Nebojša Stojaković kaže da bi drugačiji odnos prema raspodeli sredstava iz budžeta i uključivanje valjevske privrede omogućili stabilnost i veću izvesnost u radu  kluba.

VK Valis u ovom mesecu  očekuje dvomeč sa ekipom Mornara iz Splita, a bolji iz ovog dvomeča odlazi u Premijer ligu.

„Ovo je treća sezona u kojoj je VK Valis izborio baraž kao vicešampion A1 lige . Imali smo jako dobru i uspešnu sezonu . Za malo nam je zafalilo to prvo mesto gde smo čak Primorac koji je prošao ugostili ovde u Petnici i iz te utakmice smo izašli kao pobednici, ali nas je gol razlike doveo u drugu poziciju. Ipak to samo povećava naše ambicije i da u ovom dvomeču budemo još bolji“, rekao je predsednik kluba dr Nebojša Stojaković.

Stojaković je već za 30. april , 8. i 11. maj najavio utakmice u plej ofu u kojima je Valis već obezbedio sedmu poziciju sa koje startuje.

Kapiten kluba Aleksandar Kovačević kaže da pripreme traju i da su vrlo intenzivne . „Sad idemo ka utakmici u subotu i to su nam najvažnije utakmice. Mislim da smo dorasli tom takmičenju i da ćemo od sledeće godine igrati u Premijer ligi“, rekao je Kovačević.

Aleksandar Radanović je pozvao navijače da u subotu dodju u Petnicu i budu potrebna podrška. „Po meni Morar dolazi kao favorit i na zavidnom nivou su , a mi ćemo dati svoj maksimum . Pozvao bih navijače da dodju i podrže nas , da nam budu igrač više“, poručio je Radanović.

Ulazak u evropska takmičenja Valisu bi doneo svakako uspeh kom se godinama teži , ali da li bi u Valjevu mogli da gledamo neki od evropskih klubova veliko je pitanje . Dr Stojaković kaže da je Valis nekoliko puta konkurisao za neka domaćinstva , ali da su svaki put odbijeni zbog infrastrukture. „Verovatno bi to bio problem jer za takva takmičenja neophodan je zatvoreni bazen. Ja moram da kažem da je UFK Valis kao i grad Valjevo prepoznao malo taj problem i imamo rešavanje toplotinim pumpama , teretana u postojećem prostoru i to je bolja namena za sport . Finansijski je to teška  priča za nas. Meni je 15. godiina u Upravi i svake godine dižemo lestvicu ja se nadam da će taj naš rad biti prepoznat i da će neko možda da postavi i klubove kao segment sporta od posebnog interesa“, rekao je Stojaković.

Na pitanje Vamedie da li misle  da bi 130 miliona koliko grad izdvaja za sportske klubove trebalo drugačije rasporediti, Stojaković pojašnjava : „Ja smatram da u ovom gradu postoje jako dobre i kvalitetne firme koje mogu i treba da imaju društvenu odgovornost i sa kojima bi se napravio budžet da se finansiraju sve one aktivnosti koje su za grad dobre , za decu prevashodno, sad da li je to sport , umetnost, kultura , manje je bitno. Potom tu je primer drugih gradova koji su odredili klubove od posebnog značaja za grad. Mi smo dali dobar primer sa preuzimanjem dugova VK Valjevo i sada je to objedinjeno . Da li treba da postoji jedan dobar košarkaški klub, jedan fudbalski , rukometni, da ne nabrajam sportove, koji će puniti halu, svakako da. A kako bi se to formulisalo sigurno postoji pravi način, ali deljenje kolača na 1000 delova nikom ne donosi dobro. Pridodavanjem dodatnih sredstava velikih giganata to bi bio jedan ozbiljan budžet“.

Predsednik Valisa ponovio je neophodnost da u Valjevu bude izgradjen zatvoreni bazen . Na žalost po njegovim rečima ministarstvo za sport ne reaguje već klub uvek upućuje na lokalnu samoupravu. „Bazen bi svakako mogao biti realizovan da li preko Kancelarije za javna ulaganja ili ministarstva. Mi svi podržavamo ideju o izgradnji hale sportova , naravno da je to potrebno ovom gradu , zaista nemamo ništa protiv,  šta više to podržavamo , ali zatvoreni bazen nije tako velika investicija kao hala . Tu se radi o manjem objektu za čiju je izgradnju potrebno manje novca i nadamo se da će se ići ka tome jer Valjevo kao grad zaslužuje da to ima , deca u Valjevu to zaslužuju“, zaključio je dr Nebojša Stojaković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.