Gorenje u Valjevu više neće proizvoditi zamrzivače sandučare

Kompanija  Gorenje,  deo grupe Hisense Europe,  od ovog meseca više ne proizvodi zamrzivače sandučare u Valjevu. Kako navode u Gorenju, proizvodnja je sada preorijentisana na zamrzivače drugog tipa, vertikalne  i  frižidere.

Sa ciljem optimizacije lanca snabdevanja i proizvodnih lokacija rashladnih aparata unutar grupe Hisense, doneta je odluka o gašenju proizvodnje jedne vrste zamrzivača, kod nas popularno zvanih „sandučara“, kažu u kompaniji Hisense Gorenje.

“Fokus kompanije u narednom periodu je proizvodnja ugradnih i premium aparata, naročito side-by-side frižidera, koje u našoj novoizgrađenoj fabrici Valjevo 3 proizvodimo za tržišta cele Evrope. Otvaranjem nove fabrike Hisense Europe značajno je proširen proizvodni kapacitet unutar valjevske lokacije, koja je centralna evropska lokacija Hisensa za proizvodnju rashladnih aparata”, navodi Maja Mekić PR kompanije u Valjevu.

Zaposleni sa linije koja se gasi već su raspoređeni na druge, tehnološki modernije i ergonomičnije proizvodne linije u fabrici, odnosno na proizvodnju aparata najnovije generacije.

 

 

1 comment on “Gorenje u Valjevu više neće proizvoditi zamrzivače sandučare

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.