Zapažen nastup karatista 014 Valjevo na Zlatnom pojasu

Proteklog vikenda održano je završno takmičenje najvećeg i najstarijeg karate turnira u Srbiji „Zlatni pojas Čačak“. U subotu 23.03 nastupali su seniori, dok su u nedelju 24.03.2024 godine nastupali kadeti, juniori i mlađi seniori. Na ovom karate turniru, koji je održan u sportskom centru Atenica u Čačku u nedelju nastupilo je preko 1800 takmičara iz više evropskih zemalja iz regiona i Srbije.

Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa 8 takmičara u kategoriji kadeta.“ Naši takmičari imali su priliku da se susretnu sa reprezenatativcima Slovačke, Rumunije, Francuske i drugih zemalja kao i najboljim takmičarima iz Srbije. Teška konkurencija,  veliki broj takmičara u klasama po 60 i više, zahtevali su izuzetnu fizičku spremnost, vrhunsko izvođenje kata i borbi na žalost izostali su rezultati u apsolutnoj kategoriji koja je i najteža.

Naši takmičari osvojili su 4 odličja i to u kategoriji kata Lazar Pavlović i Ivana Matić osvojili su drugo mesto i srebrne medalje, dok su u borbama Anđela Mitrović i Ksenija Kosić zauzele treće mesto i osvojile bronzane medalje. Ostali takmičari Karate kluba 014 Valjevo, dali su svoj maksimum, ali se nije moglo do odličja. Odlični protivnici, dekoncentracija i mali nedostatak sportske sreće uticali su na to da ne bude više medalja.

Veliki turniri odličan su test za proveru stečenih znanja naših takmičara, dobra lekcija za trenere, prilika da se vide neke nove tehnike i načini treniranja koje ćemo primenjivati u budućem radu“, navodi KK014.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.