Naplata parkiranja u staroj čaršiji Tešnjar: novine i kontrole

Još 2017 . godine doneta je odluka, a na inicijativu stanara Tešnjara, o plaćanju parkiranja u staroj čaršiji. JKP Vidrak je za ovu godinu pripremio nove nalepnice za stanare Tešnjara koje mogu kupiti,  a kontrolu primene odluke kontrolisaće saobraćajna policija koja će u skladu sa zakonom kažnjavati sve one koji su parkirani u Tešnjaru bez nalepnice.

Veliki broj automobila u staroj čaršiji Tešnjar nije novina, a pravo prakiranja imaju stanari u Tešnjaru koji poseduju nalepnice . Nalepnice mogu biti izdate onima koji žive u sledećim ulicama: Grbovićeva, Kneza Jovice , Bobovčeva, Hadži Ruvimova, Milovana Glišića i deo Ulice Pijačni kej od poslastičarnice Rim do restorana Intermeco.

„To je praktično zona parkiranja stara čaršija Tešnjar . Na inicijativu samih gradjana još 2017. godine uvedena je naplata parkiranja i obeležavanje vozila posebnim nalepnicama. Oni plaćaju naknadu od 396 dinara na mesečnom nivou, dužni su da potpišu Ugovor sa JKP Vidrak na početku godine kako bi dobili adekvatne nalepnice sa brojem za tu, odnosno ovu godinu. Poslednjih dana imali smo dosta prijava stanara Tešnjara da ne mogu da se parkiraju pa je reagovala saobraćajna policija“, kaže Nenad Beljić šef parking servisa u Vidraku.

On navodi da je kako bi se izbeglo plaćanje kazni neophodno da stanari kupe nalepnice.

„Pozivamo sve stanare nabrojanih ulica da dodju u JKP Vidrak i potpišu Ugovore za 2024. godinu. Sprovodjenje ove odluke u nadležnosti je saobraćajne policije koja će intenzivno kontrolisati primenu i u skladu sa zakonom kažnjavati nepropisno parkiranje. Vidrak je otvoren i za oblik saradnje sa gradjanima ukoliko žele da plate unapred za celu godinu i ukoliko gradjani pokrenu takvu inicijativu i Skupština je usvoji mi ćemo izadji u susret“, kaže Beljić.

Po njegovim rečima , neće biti moguće korišćenje starih nalepnica, a odluka predvidja da preduzetnici i vlasnici kafića ne mogu imati pomenutu nalepnicu.

„Nalepnicu mogu dobiti stanari odnosno fizička lica . Uslov je isti , saobraćajna dozvola i lična karta gde se mora poklopiti adresa ,“, kaže Beljić.

 

3 comments on “Naplata parkiranja u staroj čaršiji Tešnjar: novine i kontrole

  1. Dragan

    ovo je ok da za male pare imas parking u centru. samo nadjes nekog da te prijavi u tesnjar i nerazmisljas o parkingu vise

    Reply
  2. Лазар

    ја нисам из Тешњара али сам поносан што га Ваљево има и још поноснији ћу бити ако се једнога дана уведе потпуна забрана проласку Аутомобила (осим за становнике истог дела),као у свим нормалним државама запада. (за Русофиле- идите у било који град те државе и пробајте ући аутом у део под заштитом. ајооој)

    Reply
  3. Ulica

    Pa kad bi opstinski bolidi otvorili poprecne ulice stanarima da prolaze iz Milovana Glisica mozda bi svima bilo bolje, a pri tom ih zatvorili za saobracaj iz Birčaninove. A, tacno, niko nije nadlezan…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.