Valjevu 7,5 miliona od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za dečje igralište

Na radost naših najmlađih sugrađana, gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković je sa prof. dr Darijom Kisić potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju multifunkcionalnog igrališta za decu u Parku Pećina, čime će mališani dobiti nov prostor za igru i razonodu.

Grad Valjevo je dobio od pomenutog Ministarstva 7,5 miliona dinara za projekat „Izgradnja multifunkcionalnog dečjeg igrališta u Parku Pećina“.

Realizacijom ovog projekta, planirano je postavljenje modernog i dizajniranog multifunkcionalnog igrališta, koje je pre svega izdržljivo i sigurno, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata. Oprema igrališta stvara prirodno okruženje koje podstiče decu da se upoznaju sa prirodnim materijalima i strukturama. Shodno tome, Grad je  odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište, kako bi najmlađi i njihovi roditelji, više vremena provodili napolju i u igri. Deca će na taj način biti u prilici da organizovano provode slobodno vreme u bezbednim uslovima. Tako se podstiču interakcija, međusobno razumevanje, prijateljstva i istinski osećaj zajednice. Rekreacija i igra su aktivnosti koje podstiču socijalnu inkluziju i dobrobit svih osoba na dva načina – tako što menjaju način na koji ljudi misle i kako se osećaju, kao i kako doživljavaju sebe. Sinergijski uticaj zajednice i pojedinca na igru i rekreaciju pomaže da se smanji izolovanost dece i da se dete i porodica potpunije integrišu u život zajednice.

Briga o najmlađim sugrađanima je važan korak za budućnost lokalne zajednice, a u fokusu gradskog rukovodstva će kao i do sada ostati deca i njihove potrebe, sve sa ciljem kontinuiranog ulaganja u njihov razvoj i aktivnosti koje mogu mališanima da obezbede bolje i lepše mesto za odrastanje.

Grad Valjevo

6 comments on “Valjevu 7,5 miliona od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za dečje igralište

  1. Srecno

    Pohvaljujem saradnju republike i naseg grada. Mnogo toga se uradilo i zaista svaka cast. Mnogo toga se uradilo, a mnogo toga se jos radi, dugo su neka pitanja cekala odgovor i na skali od 1 do 10, za ove 4 godine recimo 9, nisam dao 10, da bi to bio podstrek da se jos bolje radi u sledecem mandatu.

    Reply
    1. Kontranavoj

      Druže kakva si ti botina nisi ni svestan, dao bih ti 10 ali evo ti 9 za podstrek da bi još bolje botovao ali ne u sledećem mandatu.

      Reply
  2. Dragan

    ministarka darija kisic nam je poklonila igraliste. opstina daje deci auto sedista a udruzenje tri plus daje popuste. i na sve to cerka slobodana tesica poklanja hranilice. sad se vidi koliko bi nam zivot u valjevu bio tezi da nema ovakvih dobrotvora

    Reply
  3. sin anarhije

    Kakva pecina, vec ima igralista , zavrsite zapoceto igraliste na poparama , dosli ste , iskopali jarugu da se skuplja kisnica i otisli …. infrastruktura grada kao u 19 veku , a sekta na vlasti ne moze cak ni deci da obezbedi osnovne uslove …. kazem sekta, jer o ovim ljudima zaista mislim sve najgore …

    Reply
  4. Saša

    Nadam se da i onaj jedini javni WC u našem gradu je u planu da konačno proradi. Ili se to ostavlja za sledeće izbore.

    Reply
  5. Жика

    Све је то одлично, али нешто што се направи мора и да се одржава…
    Што рече Саша, а где мислите да сва деца, родитељи, шетачи парка иду у тоалет???

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.