Valjevo dobilo sredstva za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković boravio je u Kraljevu, gde je prisustvovao svečanoj dodeli sertifikata za projekte poslovne infrastrukture koje finansira Evropska unija.Ukupna vrednost projekta je 130.000,00 dolara, koji 100% finansira Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

Naime, gradu Valjevu je odobrena donacija za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“. Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, (EU PRO +) – program Evropske unije za lokalni razvoj, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Projektom je predviđeno projektovanje, izrada i postavljanje opreme za brendiranje i obeležavanje Privredne zone Valjevo, što podrazumeva postavljanje informativnih tabli i saobraćajne signalizacije u granicama same Privredne zone Valjevo, postavljanje odgovarajuće informativne i saobraćajne signalizacije na svim prilazima gradu Valjevu, a i u samom gradu, koja jasno obaveštava i pokazuje u kom pravcu se nalazi Privredna zona i koliko je udaljena, odgovarajuća brendirana kapija ulaz/izlaz u Privrednu zonu, izrada i postavljanje autobuskih stajališta u Privrednoj zoni itd. Tačan broj i vrsta elemenata će biti utvrđena kroz proces izrade tenderske i tehničke dokumentacije.

Pored toga, projektom su predviđene i studijske posete privrednim zonama u Nemačkoj i Srbiji, u cilju razmene iskustava i dobrih praksi u upravljanju privrednim zonama, aktivnosti na dobijanju upotrebne dozvole za infrastrukturne radove izvedene u Privrednoj zoni u okviru projektne intervencije (Ulica Nova 2 i parking), organizacija obuka na temu upravljanja Privrednom zonom, privlačenje novih investitora i podrške postojećoj privredi, dizajniranje i izrada promotivnih materijala i publikacija za promociju Privredne zone, promo događaji i konferencije, medijska kampanja, snimanje i emitovanje različitih video formi, materijala i priloga, veb promocija i prezentacija Privredne zone i grada Valjeva kao privlačnog mesta za investitore i slično.

Ukupna vrednost projekta je 130.000,00 dolara, koji 100% finansira Evropska unija preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS. Projekat će se realizovati tokom 2024. godine.

 

10 comments on “Valjevo dobilo sredstva za projekat „Unapređenje poslovne infrastrukture u Privrednoj zoni Valjeva“

  1. bebi dac

    ulica koja vodi u privrednu zonu je prljava… hajde da prvo operemo ulicu pa ćemo posle brendirati. i da, naterati separaciju da ne izlazi prljavim kamionima na ulicu (ima Zakon o saobraćaju koji to definiše)

    Reply
  2. Dragan

    hahahaaha ovi iz opozicije mislili da ce im evropa pomoci a evropa finansira nase projekte

    Reply
    1. Prle

      Razmisli zasto je tako,zbog cega zapadu udgovara Vucic.Srbi na Kosovu nemaju nista,sve je ukinuo i dao Albancima.Dao je Majdanpek za 200 milona a godisnje se iskopa 1 milijarda zlata i bakra.Prodao je PKB.Zemlju arapima.Ostalo je da ti.u tvom dvoristu truje tebe i tvoju decu RioTinto,proda EPS,Telekom i zvanicno u UN prizna Kosovo.To niko od opozicije nece da uradi i to ti to.Ako ti verujes da on zbog spoospnostu dobija poverenje onda mi te je zao

      Reply
      1. Dragan

        Presednik vucic nije nista potpisao oko kosova iako bi vi iz opozicije to voleli. a te price da rio tinto truje nisu tacne jer su ljudi obecali modernu tehnologiju koja je zdrava i ja verujem u nase institucije da znaju sta rade

        Reply
        1. Prle

          Nije potpisao pa kako su broj,sudstvo,tablice,platni promet,Gazivode Albanskih separatista,jesam li ja pregovarao i to im dao ili Vucic.I jos verujes da je litijum lekovit.

          Reply
  3. Istina

    Глупости,
    Град изумире у ђубрету и прљавштини, а неко прича о инвестицијама.
    У осталом 130.000 долара за доручак једе Ана и Аца месечно са оном флашом вина од 16.000 евра.
    Уђите у продавницу и видите цене, стандард је мањи за 40% у односу на пре од две године. Шта се дешава? Зашто нам је све најскупље него у Европским земљама?

    Reply
  4. joca

    A privatna privredna zona,ko to u Valjevu izdaje dozvole za zanatlije,kako je moguce da neko odobri dozvolu za auto mehanicarsku radnju,u naselju privatnih kuca,blizu skole,siri centar..Gde se po citav dan turira,buka,smrad ulja,benzina,gasovi ,zauzeta ulica,parkirani krsevi……

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.