Svečana akademija i gradske nagrade povodom Dana Valjeva

Valjevo danas obeležava Dan grada 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine. Dan oslobođenje Valjeva u Prvom Srpskom ustanku 1804. godine, obeležava se kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja Valjeva, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Tim povodom, u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” održana je Svečana akademija i dodela godišnjih nagrada Grada. U programu su učestvovali hor Muzičke škole, gudački ansambl “Feniks” i prvak Narodnog pozorišta u Šapcu Ivan Tomašević Žuća, a prisutnima se obratio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Danas obeležavamo dan koji simbolizuje početak razvoja našeg grada od turske kasabe u moderan grad. Lepote Valjeva i valjevske okoline, raznolikost i bogatstvo kojim raspolažemo na prirodnom, duhovnom i ljudskom nivou, uveravaju nas da živimo u gradu koji opravdano može poneti epitet centra Galaksije. Samim tim i obaveza svih nas koj radimo u upravi Grada je još veća i znajačnija“, rekao je Gojković.

On je naveo da Valjevo uz pomoć države ostvaruje, kako je rekao, „višedecenijske snove“.

„Brza saobraćajnica, izgradnja obilaznice oko Valjeva, nova industrijka zona, velike fabrike koje su otvorene, mnoštvo vrednih valjevskih privrednika, skori početak rada Gerontološkog centra, izvesni dolazak gasovoda do Valjeva, samo su neki od uspeha koje smo postigli poslednjih godina. Sve ovo u korist ljudi, a naročito dece koja su nam i najvažnija, a to dokazuje i skori početak rada dva nova vrtića koji će moći da prime preko 500 dece i zaposliti novih 107 radnika“, ispričao je gradonačelnik Valjeva.

Gojković je dodao da smo se na Svečanoj akademiji okupili i da bi se zahvalili onima koji su ostavili trag u životima ljudi i životu Valjeva, čestitajući u ime sugrađana i u svoje ime svim dobitnicima nagrade Grada Valjeva.

Podsećamo, prethodnom odlukom Skupštine grada, najviše gradsko priznanje, nagrade Grada Valjeva dodeljene su:

Privreda: Preduzeće „Urban tehnics“

Poljoprivreda: Aleksandar Stanarević

Obrazovanje i vaspitanje: Poljoprivredan škola sa Domom učenika i Ivanka Tomić, profesor matematike

Stvaralaštvo i postignuća učenika: Sofija Mićević

Nauka inovacije i pronalazaštvo: dr sci. Med. Mira Vuković

Urbanizam i arhitektura: Projekt biro GPD Kej

Medicina i briga o zdravlju: prim.spec. dr med. Rada Subotić

Socijalna zaštita i humanitarni rad: Svetosavska omladinska zajednica EV i

pripadnicima vatrogasno-spasilačkog odeljenja MUP-a Valjevo Bori Stojanoviću, Nemanji Maletiću, Darku Živčiću i Nenadu Nenadoviću

Humanost: prof.dr Milan Nedeljković i Katarina Čočović-posthumno

Umetnost i kultura: Milica Janevska i Nebojša Milovanović

Sport: Milan Marković

Za životno delo: Milošu Kovačeviću-posthumno

Za afirmaciju grada: Branko Kovačević

5 comments on “Svečana akademija i gradske nagrade povodom Dana Valjeva

  1. Sve najbolje

    Nek je sa srecom dragi sugradjani i sugradjanke, cestitam i svu srecu zelim vama i vasim porodicama. Ovo za vrtic nemam reci, zaista velika stvar, veliki dan, svako kome je stalo do naseg grada se iskreno raduje tome.

    Reply
  2. Zoran

    Iskrene čestitke svim dobitnicima nagrade Grada Valjeva, posebno dr Miri Vuković. I da ne zaboravim – tebe je Miro struka predložila, a ne k’o neke kme-kme šatro „dr sci“ kvazipolitičke družine.

    Reply
  3. Svaka cast

    Nesa Milovanovic je i odlican glumac, ali i dobar covek. Zaista nas nije nijednom obrukao, ucinio nas je ponosnim, zaista mi puno srce sto je dobio nagradu grada.

    Reply
  4. Domaćin

    Nagradu grada je trebao dobiti restoran Kuća,koji je napravljen u tuđem dvorištu legalno

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.