Zelenilo pod opsadom: Stanari Milorada Pavlovića se bore za očuvanje parkića

Stanari u naselju Milorada Pavlovića još od prošle godine pokušavaju da zaštite svoj parkić izmedju zgrada , koji su, kako navode, uništili izvodjači radova koji rade nadgradnju nad zgradom broj 15. Oni tvrde da su se obraćali svima , ali se situacija nije promenila. U Gradskoj upravi tvrde da izvodjač ima obavezu da po završetku radova sve vrati u prvobitno stanje , a da je inspekcija u više navrata postupala.

„Naš parkić i zelena površina potpuno su uništeni zbog radova koji se izvode na nadogradnji u Naselju Milorada Pavlovića broj 15. Zelenih površina gotovo da više nema, ostalo je samo preorano blato , a radovi i dalje traju“, tvrde stanari zgrada u pomenutom naselju.

Stanari tvrde da su i sami upozoravali investitora i izvodjače radova , ali da oni nisu reagovali na njihove molbe da se zelenilo ne uništava.

„Ovo traje od prošle godine i nema kojoj se inspekciji nismo obraćali, čak smo pisali i gradonačelniku da nas zaštiti od ove bahatosti , ali odgovora nije bilo. U jednom trenutku su oni tu auto dizalicu što dižu materijal  podigli na jednom ćošku zgrade, ali opet sa ove strane gde nema prilaza i gde opet zelenu površinu koriste za dobavljanje materijala i odvoženje šuta koji skidaju sa zgrade. Zgrada sa prednje strane poseduje parking“, navode stanari.

Oni tvrde da su i klupe koje su postojale u blizini uništene i realno postavljaju pitanje kada će ova situacija biti rešena , ali i da li će sve biti vraćeno u prvobitno stanje?

„Jedino prihvatljivo rešenje je da se ponovo uredi parkić , da se vrati kako je bilo. Ali mi nikakvog odgovora od nadležnih nemamo. Da li je to neko uopšte naložio? Da li je izlazila inspekcija i koja? Jedino što znamo jeste ono što vidimo , a to je blato i uništeno naše zelenilo“, konstatuju stanari.

Načelnica odeljenja inspekcijskih poslova Milica Ostojić navodi da je u Upravu i to gradjevinsku inspekciju stigla samo jedna zvanična prijava i to 23. oktobra 2023. godine, a da je iz kabineta gradonačelnika istoj inspekciji prosledjen pristigli mejl i naloženo postupanje.

„Samo je jedna prijava podneta i gradjevinski inspektori su postupali po njoj i izvrršili čak više kontrola . Prilikom prve provere na terenu ustanovljeno je zauzeće javne površine bez dozvole , za šta je izrečena kazna. Istovremeno na terenu su i komunalni policajci izvodjaču radova pisali kaznu. Izvidjaču je naloženo d a ukloni materijal sa javne površine  što je i učinio“, objašnjava Ostojićeva.

Ona potvrdjuje da je gradonačelniku prosledjen izveštaj o postupanju .

„Izvodjač radova dao je izjavu u odeljenju gradjevinske inspekcije u kojoj se navodi da nije bilo drugog načina i prilaska zgradi kako bi se radovi izveli . Gradjevinski inspektor na licu mesta se uverio u te navode . Takodje ono što je podjednako važno jeste da je dostavljen Ugovor koji izvodjač ima potpisan sa zajednicom stanara koji su se obavezali da sa parkinga uklone svoja vozila , ali oni to nisu učinili tako da je jedino rešenje bila zelena površina. Ipak ono što je najvažnije jeste da će izvodjač radova po završetku istih sve vratiti u prvobitno stanje na šta se izmedju ostalog obavezao i potpisanom izjavom u gradjevinskoj inspekciji“, objašnjava načelnica.

U daljem razgovoru za Vamediu ona objašnjava da dopisi mejlom nisu isto što i zvanična prijava , ali da je u svakom slučaju inspekcija regovala te i da će nastaviti da kontroliše izvodjenje radova.

 

6 comments on “Zelenilo pod opsadom: Stanari Milorada Pavlovića se bore za očuvanje parkića

  1. Tedi

    to sto kaze da nije imao mogucnos prilaza objektu to je samo njegova stvar kako kazete u ugovoru stoji da je parking trebao da se oslobodi od strane stanara tako da je to problem njihov i onda bez dozvole kao sto ste napisali uzme da koristi javnu povrsinu i da unistava pola naselja
    sto inspekcija nije reagovala po ugovoru pa kaznila i stanare zbog nepostovanja ugovor ali sve je tako kod nas zbog takvih inspekcija i institucija sve zelene povrsine sucnam unistene sto od ovakvih bahatih investitora pa do bahatih vozaca koji unistise zelene povrsine po naseljima u gradu i niko nista ne preduzima ili nekaznjava ili su kazne male grad nam je prlja ulice štrokave ziva bolescina i na kraju pojedinci bi gazili preko mrtvih radi dobiti i odredjenog cilja ali na krsju to narod ili nagradi ili kazni tamo gde treba

    Reply
  2. мр Предраг М.Вулетић

    Подршка станарима кад их не штоте они којима је то посао.И оно мало зеленила се уништава па се предпостављам чика Јова Змај који је написао дивну песму: *Где год нађеш згодна места, ту дрво посади! А дрво је благодарно па ће да награди, -* преврће у гробу .

    Reply
  3. Darko

    Bio je jedan stari prelepi park sa decijim vrticem u sred Kolonije u kojem su odrastale generacije dece iz radničkih porodica,uništen 2000g zarad izgradnje zgrada od strane socijalista,gde su stanove dobili uglavnom njihovo članovi i policija da bi mogli kontrolisati i uspostaviti glasačku ravnotežu među nrpokornim stanovnicoma Radničke Kolonije,tadu su svi ćutali tek sada kada je sve prekriveno betonom bez mesta za igranje dece ,progovorili su ali kasno

    Reply
  4. Branko

    Na Desankimom trgu iima sedam kafana. Neke imaaju živu muziku kojom terorišu stanare. Nije to muzika za lokalne kafane već muzika od 100 do 120 db. Kafana u Vojvode Mišiča 8b nema mere.. Petkom a i praznicima ori se. Svi poikušaji da se razgovara sa vlasnicima kafana su neuspešni. Komunalci imaju vezane ruke jer nemaju verifikovanog među njima koji zna da aktivira instrument za očitavanje buke.

    Reply
  5. Nebitan lik ( po drugi put medju Srbima )

    Angazujte advokata !!!
    Dopis opstini o obavezama zastite zelenih povrsina, pa tuzba protiv odgovornog lica I opstine sa obavezom vracanja u prvobitno stanje , u zakonskom roku.

    Reply
  6. Dragoljub Tešić Tesa

    Neka grad dođe u Koloniju i neka napravi PIČ teren mnogo ima talentovane dece koji će se veoma brzo isplatiti višestruko,em što će se spasiti zelene površine em što će grad dobiti sportiste u nekom vremenu acdrcu skloniti od ulice,doveli smo u Koloniju ceo svet i krem intelekta Srbije i Beograda ,Valjevo nikada nismo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.