Zdrava Srbija: Koalicija s SNS-om i spomenik Mišiću

Odluka GrO Zdrave Srbije je da na sledećim izborima nastupi u koaliciji sa SNS-om, saopštio je na konferenciji za novinare predsednik GrO ove stranke Nebojša Tadić. Tadić je ujedno izneo i predlog da se u Valjevu podigne spomenik majoru Aleksandru Mišiću, sinu Živojina Mišića.

Nebojša Tadić je podsetio da je do sada u dva navrata napuštao članstvo u odborničkom klubu SNS-a , ponajviše zbog činjenice da je postojala opstrukcija podizanju spomen obeležja na devet lokacija pa su ta mesta i dalje tzv pasja groblja. Po informacijama koje ima kaže i da će izbori najverovatnije biti održani u junu .

„Naš odbor je zasedao i doneo odluku o učešću na izorima, analizirali smo učesnike i zaključili da mi kao nova stranka ima sužen prostor za nastup na izborima, a predsednik Milan Stamatović ostavio nam je slobodu da sami odlučimo pa nam je i rečeno da ako krenemo samostalno dobićemo potrebna srestva. Razmišljali smo i o opozicionom udruživanju jer su neki članovi na tome insistirali. Nakon analize odlučili smo da ne pokrećemo takve pregovore pre izbora . Dobili smo  i informaciju da su stranke udružene pod nazivom Srbija protiv nasilja već pojačane Novim DSS-om već postigle sporazume i raspodelu prvih 20 mesta na listi za odbornike . To bi za nas bila vrlo nedostojna pozicija“, rekao je Tadić.

On je naveo da njihova  saznanja govore da su ostale opozicione stranke napustile ovu grupaciju iako su za prošle izbore tesno sardjivali naročito oko posmatrača na izborima. „Zato smo odlučili da pregovore nastavimo sa GrO SNS-a. Vodili smo računa o činjenicama da smo  već sa njima bili u koaliciji i rečeno nam je da su zadovoljni tom saradnjom kao što smo i mi zadovoljni. Novoformirana republička vlast trajaće do kraja mandata , besmisleno je tražiti podršku gradjana kako bi se formirala gradska vlast koja neće biti podržana od državnog vrha . Naša saznanja su da će predsednik naše stranke biti izabran za jednog od ministara i to ministartsva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. To je prilika da ovo ministarstvo obrati pažnju na naš grad“, najavio je Tadić.

On je podsetio da je bio  protiv koalicije svojevremeno sa SNS-om , čak i kada je Šapić stranku SPAS utopio u SNS, ali da je  dobio uveravanja da će njegovi  programski ciljevi biti ispunjeni. „Neki i jesu , ali je postojala opstrukcija obeležavanja devet lokacija koje se i danas nazivaju pasja groblja . Kao neko ko želi da pomogne Valjevu prihvatio sam odluku većine u stranci . Ako SNS uvaži Zdravu Srbiju verujem da ćemo brzo napraviti dogovor o predizbornoj koaliciji“, konstatovao je Tadić.

On je takodje izneo i predlog da se u Valjevu podigne spomenik majoru Aleksandru Mišiću , sinu Živojina Mišića , streljanom 14. decembra 1941. godine u Valjevu od strane Nemaca kao priznanje njegovom doprinosu slobodi srpskog naroda kroz čak tri rata .

 

16 comments on “Zdrava Srbija: Koalicija s SNS-om i spomenik Mišiću

  1. Vrati se da sa mnom vladas

    Sve ostavljas i ne pitas, da l’ je tesko mozda meni, zaboravljas nase dane, sto su pesmom okiceni. Sce ti dadoh sto sam mog’o. ljubav svoju, srce svohe, ne odlazi nepoznato, smiri malo zelje moje. Ocekujes da ces naci, vise snova, vise srece, a varas se, jer te jiko znaj voleti cise nece. Vrati se kuda ides sada ti koja sa mnom vladas, srecnija nigde neces biti cemu se bez mene nadas.

    Reply
  2. Јадарац

    Коалиција са СНС и покрета Здрава Србија, а СНС заговара здраву Србију са литијумом, па колико је ово смешно и жалосно

    Reply
  3. skidam kapu

    Ne treba niko da ga pljuje, nego ih treba sve ohrabrivati da ovako postupaju. Ista vam je prica i sa svima ostalima, monarhisti, novidss-ovci, ovi nestorovicevci, spsovci, zavetnici, dverjani… Sve je to iz istog sinjela ispalo. Danas traze pasja groblja, juce se kunu u Slobu, prekljuce u Tita, Staljina, pre toga u kralja. Ljudi prosto slede duh vremena. Najpostenije i jeste da se razotrkiju, i da ne mute vodu, pa se mozda nekad i otvori prostor za nekakav normalan politicki zivot. Ovaj je bar skupio hrabrost da prizna ko je i sta je.

    Reply
  4. Вујић

    ДСС, Србија против насиља и ти сте брука! Двери да се удруже са ПОКС-ом и Заветницима да вас одувају као маслачак.

    Reply
  5. Вујић

    ДСС, Србија против насиља и ти сте брука! Двери да се удруже са ПОКС-ом и Заветницима да вас одувају као маслачак.

    Reply
  6. Ivan Valjevski

    Bruka. Čas priča jedno, čas priča drugo. Zamlaćuje narod pričom o tzv. „pasjim grobljima“ samo da se ne priča o teškom životu u našoj zemlji i našem gradu.

    Reply
  7. Jabučilo

    Ovaj Neša nije bio samo u konjičkom klubu čim se naljuti traži krpice ali kafana u komšijskom dvorištu i dalje stoji,pandur je pandur i kako mu verovati

    Reply
  8. Pera

    Град је све чистији и чистији… Треба урадити те споменике да се некако и аутомобили посл паркирали поред споменика, мање ће да сметају…

    Reply
  9. Pozer

    Ovaj Neša kad izadje pred novinare ukruti se ko veprić kad piški i utegne ko Jugić za tehnički pregled a ne kaže ništa ,izgleda izadje samo da se slika, ako bi nekako mogao da dodje do predsednika lovačkog udruženja Braća Nedići, ostalo ga ama baš ništa ne interesuje

    Reply
  10. Profesor

    ko o cemu,baba o grobljima,spomenicima ,partizanima… Daj malo kolora u te vase crne zivote

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.