Vlada ograničila cene brašna

Članovi Vlade usvojili su i Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kako bi se zaštitilo tržište, odnosno sprečile deformacije u formiranju cene brašna. Ovim dokumentom propisane su cene za brašno tip T-400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma, kao i cene za brašno tip T-500 u istom pakovanju.

Maksimalna cena brašna tip T-500 i po novoj uredbi ne sme da prelazi 49,99 dinara po kilogramu, dok najviša cena brašna tip T-400 može da bude 54,99 dinara po kilogramu, predviđeno je novom uredbom koju je usvojila Vlada Srbije.

Propisom je previđeno da su trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-500 imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-500 u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija cena ne sme da prelazi pomenutu maksimalnu vrednost od 49,99 dinara.

Isto važi i za brašna tip T-400: „Trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-400 glatko imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija maksimalna maloprodajna cena ne sme prelaziti 54,99 dinara po kilogramu“.

 

1 comment on “Vlada ograničila cene brašna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.