Smanjen broj krivičnih dela u prošloj godini

Na području Policijske uprave u Valjevu u toku 2023.godine evidentirano je smanjenje broja krivičnih dela u odnosu na isti period prethodne godine i to za 3,96%, navodi se u Saopštenju za javnost PU Valjevo.

Tokom 2023.godine u okviru oblasti privrednog kriminala otkriveno je 218 dela, što je 49 dela više nego za period prethodne godine, dok je iz oblasti opšteg kriminala evidentirano 1113 krivičnih dela što predstavlja manji broj nego u istom periodu prethodne godine i to za 9,43%. Po brojnosti otkrivenih dela u toku izveštajne godine zauzimamo četvrto mesto u Republici, što je za dve pozicije bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

U strukturi najtežih krivičnih dela nije bilo evidentiranih krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo u prethodne dve godine.

Kod krivičnih dela krađa beležimo smanjenje od 13,87% i procenat rasvetljavanja od 89,27%, a kod krivičnih dela teška krađa za 29,48% u odnosu na 2022. godinu. Na području Policijske uprave u Valjevu izvršena su 4 krivična dela razbojništva i procenat rasvetljavanja ovih krivičnih dela je 100%. Od ukupno 483 dela sa nepoznatim izvršiocem u 2023. godini rasvetljeno je 393 dela, uz procenat rasvetljavanja visokih 81,3%. Policija ulaže velike napore da one koji čine ova krivična dela sklone sa ulica, pa je tako rasvetljenost na veoma visokom nivou. Po ovom odličnom rezultatu Policijska uprava u Valjevu nalazi se na prvom mestu među policijskim upravama u Srbiji.

Ono što je, između ostalog, jedan od prioriteta pripadnika Policijske uprave Valjevo je da narko-dilere skloni sa ulica. U toku 2023. godine evidentirani su daleko bolji rezultati po svim parametrima u poređenju sa 2022. godinom. Veći je broj zaplena, otkriven je veći broj krivičnih dela i zaplenjena je daleko veća količina opijata u odnosu na isti period prethodne godine. Realizovano je 177 zaplena opojnih droga, 11 više nego prošle godine. U ovim zaplenama oduzeto je 558732,85 grama droge.

Na području Policijske uprave u Valjevu, tokom 2023. godine, stanje u oblasti javnog reda i mira bilo je stabilno i na zadovoljavajućem nivou.

U redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja, koje su između ostalog bile usmerene na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, tokom 2023. godine, otkriveno je ukupno 46347 prekršaja, dok je taj broj u 2022. godini iznosio 33230. U saobraćajnim nezgodama  tokom 2023. godine poginula je 21 osoba, odnosno 3 osobe više nego prethodne godine. Teško je povređeno 87 osoba ili 20 osoba manje nego u toku 2022.godine, a lakše 440 osoba ili 40 više nego prošle godine, navedeno je u saopštenju PU Valjevo.

5 comments on “Smanjen broj krivičnih dela u prošloj godini

 1. Dragan

  bravo za policiju. imamo nikad vise otkrivenih dela i nikad manje kriminala. i oni sto su nekad bili poznati po kriminalu su shvatili da se to neisplati i sad ulazu u legalne poslove i investiraju u drzavu i zaposljavaju mlade

  Reply
 2. Milena

  A kolko penzioners Gagić sa plarom 240000 i penzijom troši budzetskih para i imate li uvid o potrošnji gasa za grejanje. Svi u Vlajevu znaju zašto drže penzionera u toplati samo vi u pokiciji neznate. Pozdravio vas BAUVEZEN

  Reply
 3. sin anarhije

  Kriminala nikad vise, a droga u vecini birtija , medjutim mozak se mora ispirati sa vremena na vreme ovakvima kao ovaj sto je ostavio prvi komentar ,,,

  Reply
 4. Peti puk

  Pa smanjio se i broj gradjana baš pred izbore… Nego, podržavate li vi kolegonicu ?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.