Jocić: Pozivamo gradjane da dostave predloge za nagrade grada

Predsednica Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva dr Zorica Jocić pozvala je sve gradjane Valjeva , a i šire, da dostave predloge za nagrade grada. Nagrade će biti dodeljene na Svečanoj akademiji na Dan grada Valjeva 2o.marta.

 

Dr Zorica Jocić, kao predsednik Komisije za dodelu nagrada grada podsetila je da se nagrade dodeljuju za 14 oblasti i to : privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

„To je 14 različitih oblasti za koje mogu biti prijavljeni pojedinci , grupe ili pak pravna lica. Svi predlozi mogu se dostaviti na pisarnicu Gradske uprave. Javni poziv se završava 15. februara, a  nakon toga  pregled predloga radi Komisija . Ukupno u jednoj godini se dodeljuje 14, ali u jednoj oblasti se mogu dodeliti najviše dve nagrade kao što se nagrada i ne mora dodeliti ukoliko predlozi ne stignu. Često se dešava da stigne mnogo predloga za jednu oblast i rekla bih da su to slatke muke za Komisiju da odabere najbolje. Oni koji predlažu moraju navesti za koju oblast daju predlog, ako neko ima dilemu kojoj oblasti predlog pripada može se navesti više oblasti“, rekla je Jocić.

Po njenim rečima, Komisija ima 11 članova i sekretara Komisije bez prava odlučivanja . „Od ovog broja tri su odbornika Grada Valjeva , a osam je stručnjaka iz različitih oblasti. Komisija odluke donosi većinom glasova . Komisija ne može da predlaže kandidate već da samo na osnovu pristiglih predloga izabere najbolje i predloži ih na sednici Skupštine grada i odbornici su ti koji donose odluku. Nagrade su diploma i novčana nagrada o čijoj visini odlučuje Grad“, rekla je Jocić.

Ona je istakla da se dodeljuju i dve specijalne nagrade za životno delo , humanitarni rad, afirmaciju grada, a da ove dve nagrade mogu biti dodeljene i posthumno kao što je to bio slučaj sa dodelom nagrade preminulom Vladiki Milutinu.

„Iskoristila bih priliku da u ime Grada Valjeva još jednom pozovem gradjane ne samo iz Valjeva već i šire da dostave predloge . Neophodno je da lice koje se predlaže ima prebivalište  u Valjevu i da je u proteklih deset godina bilo prijavljeno u Valjevu , ali u izuzetnim slučajevima to mogu biti i lica koja trenutno ne žive u Valjevu , ali su svojim radom i doprinosom , postignućima znatno uticali na razvoj, unapredjenje i afirmaciju Grada Valjeva“, zaključila je Jocić

5 comments on “Jocić: Pozivamo gradjane da dostave predloge za nagrade grada

  1. Jelens

    Ponovo Pajković! Da pokažete glasačima da možete šta hoćete, da nezavisno sudstvo ne postoji, da rupa u zakonu ima milion, da se vi uvek odužite svojim finansijerima, da ne znate šta je etika i da vas boli uvo za posledice vaših postupaka.

    Reply
  2. sin anarhije

    u gradu koji propada brzinom svetlosti , mnogi su za istrazni postupak , a ne za nagradu …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.