Predlog o groblju kućnih ljubimaca

U ovoj godini JKP Vidrak izdvojiće 12 miliona dinara za funkcionisanje azila za pse. Dr Zoran Živković (SPS) na sednici Skupštine postavio pitanje groblja kućnih ljubimaca.

Niko ne zna koliko u ovom trenutku u Valjevu ima kućnih ljubimaca , što pasa što mačaka. Već je dobro poznato da nakon što psi postanu nezanimljivi jednom broju vlasnika završavaju na ulicama. Ali šta se dešava sa ostacima uginulih pasa i mačaka?

Dr Zoran Živković govoreći o izdvajanjima za azil koji ove godine očekuje i dogradnja kako bi se kapacitet prijema povćao posebno se osvrnuo na uginule kućne ljubimce. „Svuda u svetu je taj problem rešen grobljima za kućne ljubimce . Trenutno imamo situaciju da ljudi često sahranjuju ljubimce u dvorištima ili pak njihova tela odlažu u šumarke ili negde malo dalje od grada. To zaista nisu dobra rešenja“, rekao je Živković pojasnivši da takav posao Veterina Beograd naplaćuje vlasnicima 4 000 dinara što bi mogao biti i dodatni prihod  Vidraka.

Po rečima direktora JKP Vidrak Dragutina Kuzmanovića za realizaciju ovakvog jednog predloga neophodno je da grad opredeli posebnu parcelu .

„Mi na jedan odredjeni način već to radimo. Po pozivu vlasnika preuzimamo tela i u Zlatariću imamo deo odredjen za sahranjivanje. Ukoliko se pak radi o većim životinjama predajemo ih Higijeni Tomić koja to inače jedina radi za ceo Kolubarski okrug. Istovremeno uklanjamo tela uginulih pasa i mačaka koje pronalazimo na ulicama. Ukoliko bi grad doneo takvu odluku i opredelio parcelu mi bismo to naravno ispoštovali u skladu sa odlukom“, rekao je Kuzmanović.

 

10 comments on “Predlog o groblju kućnih ljubimaca

  1. Ideja

    Posebno da se odvoji parcela za aleju zaslužnih kerova. Ima divnih kučića po Valjevu i sa pažnjom velikom to treba oko svega i mislim da treba da se angažuje najveći stručnjak za kereće pitanje koji nam je za grad uštedeo mnoge milione dok je bio čovek za kereće pitanje zadužen.

    Reply
      1. Ideja

        Nije vam na mestu komentar gospodine. Ružno je to što ste napisali i neke stvari nisu za šalu. Ja sam se našalio onako, a vi ste baš napisali nešto što je jako ružno.

        Reply
  2. Dragan d

    A opela…
    A aleja za zaslužne…A spomenici…
    Ma bre da ova država ima d od države bilo bi sve uredjeno.
    Naravno da životinje treba da se zakopavaju kako ne bi došlo do nekih teških zaraznih bolesti.
    Ne bi bogutani zidali “solitere” po grobljima. Da imamo pravu veru i crkvu obeležje bi bilo isto za sve kao i palim borcima…

    Reply
  3. Miloš Marjanović

    nema dalje… Mada ako parcela bude bar 100 000 dinara zakup godišnje, zašto da ne

    Reply
  4. Šarlatan

    Eto kakve ideje prodaju intelektualci i pitamo se zašto je Valjevo ovakvo,ovaj nije bio samo u konjičkom klubu,evo sada prelazi u kučnicu,puna podrška

    Reply
  5. Valjevac

    Najveći sramota Srba su srpski intelektualci u koje spada i ovaj doktor,kome odmah treba oduzeti licencu jet ne zna za Valjevski bolnici niti za groblje na Vidraku niti za doktore poput dr Srlimira niti dr Kuka,koje su. uništili komunisti čiji je on naslednik i koji su zatrli najslavniji epopeju Srpskoga naroda i Srpske vojske I sv, rat,a hoće da pravi groblje za dzukele u gradu gde nema dovoljno obdaništa za decu i drugih sadržaja

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.