„Pokret za narod i državu“ možda za lokalne izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na Instagram stranici osnivanje „Pokreta za narod i državu“. Ključno pitanje jeste da li bi takav Pokret mogao biti formiran do lokalnih izbora , ali i da li se formira zarad istih?

„Vreme je za osnivanje velikog Pokreta za narod i državu koji će imati snage da ubrza ekonomski rast Srbije i odbrani naše nacionalne i državne interese“, naveo je Vučić na Instagram stranici Budućnost Srbije.

Predsednik Srbije je osnivanje ovog Pokreta najavio pre dve godine , ali do njegovog formiranja nije došlo. Pojedini analitičari navode da razlog tome jesu dešavanja vezana za Kosovo , ali i činjenica da je cela Srbija bila potresena prošle godine masakrom u školi Ribnikar.

Prema ranijim najavama predsednika Pokret bi trebalo da ima nadstranački karakter. Kako se ranije moglo čuti , to ne znači gašenje SNS-a niti njegovo prerastanje u drugačiji oblik organizovanja .

U javnosti se poslednjih dana, od objave na Instagramu, spekuliše na temu ko bi mogao da se nadje u tom pokretu pa i da li je realno da njegovo osnivanje bude organizovano do lokalnih izbora ?

Dok jedni tvrde da se  Pokret osniva baš zbog predstojećih izbora drugi pak smatraju da je državi potreban jedan takav Pokret koji bi jasno okupio političke grupacije pa i pojedince koji su zainteresovani za odbranu integriteta države Srbije.

Valjevu predstoje lokalni izbori , da li bi Pokret za državu mogao biti formiran i u Valjevu?

Formiranje jednog ovakvog Pokreta svakako kreće iz Beograda i na osnovu dogovora centrala političkih stranaka pa je za očekivati ukoliko bi takva direktiva stigla iz vrha, stranke u Valjevu najverovatnije bi postupile onako kako im centrala kaže. Ko bi se konkretno mogao naći u toj priči za sada je pitanje bez odgovora , ali kako prenose nacionalni mediji dobar deo odgovora daće SPS u Beogradu i njihova odluka .

Upućeni u politička dešavanja u Valjevu smatraju da bi dobrim delom takav Pokret u našem gradu mogli činiti ljudi koje bi stranke delegirale u Pokret uz dodatak intelektualaca , lekara , moguće i profesora. Jedna od gradskih priča svodi se na mogućnost da se u Pokretu nadje bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Ali, svakako naspram ove priče stoje i činjenice da isti nije išao na reizbor zbog lošeg rejtinga ,ali i da je  napustio SNS koja će biti ključna za osnivanje Pokreta.

Ipak, sve što bi se sada moglo reći , činjenica je, mora da se podvede pod nagadjanja jer konkretnih informacija o tome još uvek nema.

5 comments on “„Pokret za narod i državu“ možda za lokalne izbore

  1. Dragan

    U pokret za odbranu od opozicije moraju uci ne samo stranke vec i nevladine organizacije kojima smo na konkursima davali novac kao i brojni privrednici koji su dobijali tendere pa cak i pojedinci koji su imali koristi od nase vlasti. I to ne samo iz srbije vec i iz bosne i crne gore i da se tako napravi jedan siri front za borbu protiv opozicije i da se pokaze strancima i njihovim posmatracima kolika sila stoji iza naseg presednika pa neka krenu protiv nas ako smeju

    Reply
    1. Одмори се

      Колико пута дневно се делиш као амеба глумећи глупог напредњака? Како те не мрзи, човече, да дреждиш на порталима и све коментаришеш? Можда се ти осећаш боље, али из твојих милион коментара вришти апел да ти се помогне. Покушсј да се ослободиш тог унутрашњег демона.

      Reply
  2. sve po starom

    Steta sto je poslednji ekser u mrtvacki sanduk ove drzave vec zakucan, inace je ovaj pokret mogao biti neko ko bi taj ekser zakucao.

    Reply
  3. Edvard Kardelj

    Pravi se široko front za odbranu predsednika,jer predsednik je država,tj šomovomulsziđomu jednopartijski sistem tako da svui koji nisu sa nama su protiv nas i biće obeleženi,preciznije proganjani na bilo koji koji način

    Reply
  4. dragan

    Nema nista od toga jer to bi bio kraj za 80% ovih u SNS-u jer u pokret ne mogu ovi sto su usli u politiku sa golfom 4 a pred kraj mandata imaju dva dzipa,stan,vinograde te neki cak i destilerije.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.