Janković najavio nastavak projekata iz oblasti vodosnabdevanja u mioničkim selima

Predsednik opštine Mionica Boban Janković najavio je nastavak radova na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u Ključu i rekonstrukciji izvorišta Orlovac u Osečenici kojim će biti rešeno vodosnabdevanje u 16 sela na teritoriji mioničke oštine.

Za ove projekte uz podršku UNOPS-a, lokalna samouprava obezbedila je gotovo 190 miliona dinara, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću, Bukovcu, Paštriću, Toliću, selu Mionica i Brežđu u velikoj meri biće poboljšan kvalitet vodosnabdevanja.

– Uskoro nastavljamo sa radovima na realizaciji dva najveća projekta iz oblasti vodosnabdevanja kojim rešavamo višedecenijske probleme sa kojima se suočavaju naši građani. Prema dinamičkom planu, radovi treba da se nastave kroz nekoliko dana.  Imamo sušne periode i vodu moramo da obezbedimo.  Svako domaćinstvo mora imati čistu pijaću vodu. To nema alternativu. Očekujemo da radovi na Ključkim vrelima do leta budu gotovi, a na Orlovcu nešto kasnije. Naša opština mora da se razvija u svakoj oblasti, a ja sam ponosan na svoje sugrađane i naš zajednički rad koji donosi rezultate. Takođe, želim da se zahvalim državnom rukovodstvu koji nam u velikoj meri pomaže da da realizujemo sve projekte – kazao je Janković.

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza predviđen je nastavak radova na izvorištu, a biće izgrađene i dve crpne stanice, dok će na izvorištu Orlovac biti zamenjene azbestne cevi i smanjeni gubici u mreži za 80 odsto.
Pored toga, opština Mionica  je u prethodnom periodu investirala u glavne cevovode i povećanje kapaciteta izvorišta. Za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije uloženo je blizu 20 miliona dinara, a u Šušeoci i Đurđevcu je završeno 6 kilometara razvodne mreže. Takođe,  u većem delu sela Gornji Mušić je rešen problem vodosnabdevanja, kao i u selu Rakari, gde se očekuje  nastavak radova.

2 comments on “Janković najavio nastavak projekata iz oblasti vodosnabdevanja u mioničkim selima

  1. Dragan

    ako bi napravili branu to bi pomoglo da se resi snabdevanje vodom koje bi bilo dovoljno i za gradjane i za rudnike ali neki ekolozi koce projekat i razvoj opstine

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.