113 miliona za sportske klubove

Grad Valjevo opredelio je ove godine blizu 113 miliona za sufinansiranje sportskih klubova . Na spisku od 57 klubova i tri Saveza kojima su opredeljena sredstva,  najviše novca standardno otišlo je KK Metalac 18,5 miliona dinara. Metalac i VK Valis trenutno su jedini klubovi koji su u višem rangu takmičenja.

Velika izdvajanja za sport karakteristika su svake vlasti u Valjevu. Ove godine odlukom komisije raspodeljeno je skoro 113 miliona dinara. Najviše novca ove godine otišlo je standardno već poznatim klubovima pa su tako za KK Metalac opredeljena sredstva od 18,5 miliona dinara. KK Metalac tokom prošle godine , što nije prvi put doveo je u pitanje sredstva od grada , a jedno od objašnjenja koja su se tada mogla čuti bilo je da je Metalac zakasnio sa pravdanjem sredstava . Metalac se trenutno takmiči u Košarkaškoj  ligi Srbije što je  prvi rang takmičenja u Srbiji .

Situacija se za razliku od prethodnih godina promenila na drugom mestu po visini prihoda od grada pa je tako sada 16 miliona dinara opredeljeno VK Valis dok je FK Budućnost Krušik ove godine dobio 14 miliona dinara. VK Valis je u visokom rangu takmičenja odnosno Super ligi .

Najviše novca potom, grad je opredelio za funkcionisanje Saveza na teritoriji grada , ukupno 13,8 miliona i to : Fudbalskom savezu Valjeva 6,1 milion. Sportskom Savezu Valjeva 4,7 miliona i Savezu za školski sport 3 miliona dinara. Koliko je poznato FS Valjeva finansira klubove u nižim ligama i organizator je  novogodišnjeg turnira u malom fudbalu dok se Sportski savez bavi više gradskim manifestacijama.

Fudbal je u ovoj raspodeli zauzeo značajno mesto ove godine pa ja pored Budućnosti i Fudbalskog saveza za FK Radnički izdvojeno 5 miliona dinara, OFK Divci 2 miliona dinara, Fudbalski klub malog fudbala RB 1,25 miliona , što ukupno gledano sa Fudbalskim savezom i Budućnosti iznosi 28,3 miliona dinara dok svi košarkaški klubovi računajući i Metalac mogu računati ukupno na 23 miliona dinara i to : Student 2,8 miliona, Radnički Va 700 000, KU Valjevski 800 000, Sportsko udruženje Feniks 600 000.

Medju svim ovim klubovima najlošije stoji FK Budućnost koja igra u Trećoj ligi odnosno Srpska liga zapad . Ovaj klub, kako se moglo čuti izmedju redova, najviše bodova pa potom i novca zapravo dobija na tradiciji postojanja

U daljoj raspodeli novca dobro su prošli odbojkaški klubovi za koje je izdvojeno ukupno 8,9 miliona dinara i to Odbojkaški klubovi Srbijanka 014 i Va 014 po 2,8 miliona i Odbojkaški klub Valjevo 3,3 miliona.  OK Valjevo takmiči se u Prvoj  ligi Srbije što je recimo  drugi najjači rang.

Za rukomet ove godine ukupno 6,7 miliona i to : ORK Metalac 2,8 miliona , ŽRK Metalac 2015 3,3 miliona i Sportsko udruženje Va handball 600 000  dinara . ŽRK Metalac nastupa u Super B ligi  što je drugi rang takmičenja.

Grad Valjevo i ove godine posebno dobro je vrednovao streljaštvo pa je za Streljački klub Valjevo 1880 izdvojeno 2,7 miliona dinara, ali za drugi streljački klub „Vasiljević Ratomir Rata Krušik“ samo 50 000 dinara što uz Paintball sa istim iznosom čini najniža izdvajanja.

PK Valis ove godine može računati na 2,8 miliona dinara , Rvački klub Mladost 1,5 miliona , BK Sputnjik 1,5 miliona, dok su svi ostali sa opredeljenim sredstvima ispod milion dinara pa i do 500 000 dinara.

10 comments on “113 miliona za sportske klubove

  1. sin anarhije

    Sem vaterpola niko ne zasluzuje ni dinar … sport je u Valjevu amaterizam vec odavno, zato su u prvim ligama sela i varosi u svakom sportu …

    Reply
  2. Sportista

    Bačene pare,to u Valjevu ne postoji odavno niti postoje uslovi za sport,što znači da nema sportskih objekata niti je grad zainteresovan za sport

    Reply
  3. MORGOT

    Zasto ne izbacite pravi spisak ko je dobio koliko, dokle da krijete od ociju javnosti, sve njihove kombinacije,
    Zasto ne kazete koliko je dobi dzudzicu klub ciji je vlasnik direktor Valisa, koliko ke dobio stone gim, na kontu kojih rezultata

    Reply
  4. Miloš Marjanović

    zar je realno da BK Sputnjik ima ovako malo para a članovi kluba su u reprezenatciji Srbije??? I na svakom takmičenju osvoje par medalja. Ali zato fudbal pa fudbal… seoske lige, kakav bre OFK Divci i kompanija. Gde su oni na karti reprezentativnog sporta? Okupe se vikendom da igraju fubal jer im je dosadno. Tuga

    Reply
  5. Sneki

    Uuuuuu, sad će Ćuskija da se opari! Da iskoristi još malo dok je gospodža na funkciji.

    Reply
  6. Ivana

    Prosti je, jedino Vaterpolo klub Valis, igra najvisi rang takmicenja ako se ne varam, treca godina za redom, sve ostalo je laz.
    Klub igra Evropsko takmicenje [ jedini klub u istoriji Valjeva], Jadransku ligu i Super ligu Srbije. Bezbroj medealja sa Svetskih i Evropskih prvenstava su doneli u nas Grad.
    Postavlja se pitanje po kom kriterijumu postoji sansa da neko dobije vise sredstava.

    Reply
  7. Dragan

    kome se nesvidja koliko je dobio nek vrati. ionako ima zainteresovanih da im podelimo taj ostatak

    Reply
  8. Lola

    Neka kaze ako sme Mile Cuskija zasto ga je napustio trener i koliko honorara duguje coveku, ocu dvoje male dece. a od devojaka uzima novac za benzin kad igraju van grada. ajd neka mu Jos koji stan na Vračaru dok gospoja Jos ima funkciju. ne placa zakup sala, opremu, duguje za honorare mesecima igracicama, a i dalje je na celu kluba. sramota za grad

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.