Za Toplanu iz budžeta 60 miliona dinara

Programom poslovanja JKP „Toplana Valjevo“ za 2024 godinu planirani su ukupni prihodi u iznosu od 835.522.025 dinara, što je za 18%  više u odnosu na procenu izvršenja prihoda za 2023 godinu.

U strukturi prihoda, najveće učešće čine prihodi od osnovne delatnosti odnosno usluge grejanja za kategorije stambenog i poslovnog prostora u ukupnom iznosu od 723.022.025 dinara što predstavlja povećanje od 13% u odnosu na procenu ovih prihoda za 2023 godinu. Planirano povećanja poslovnih prihoda u odnosu na prethodnu godinu rezultat je povećanja grejne površine za 20.650 m² zbog priključenja novih korisnika na sistem daljinskog grejanja i više opredeljenih sredstava tekuće subvencije iz budžeta grada.

Ovim programom planiran je prihod od tekuće subvencija iz budžeta grada Valjeva za nabavku energenta u iznosu od 60.000.000 dinara

Ukupno planirani rashodi u 2024 godini iznose 827 683 156 dinara i za 15% su veći u odnosu na procenu izvršenja rashoda u 2023 godini.

U strukturi ukupnih rashoda troškovi energenata imaju učešće od 62% i planirani su u ukupnom iznosu od 512.082 000 dinara i za 4% su veći od realizacije iz prethodne godine Troškovi bruto zarada sa doprinosima na teret poslodavca imaju učešće od 13% i iznose 106.469.156 dinara

Programom poslovanja JKP „Toplana Valjevo“ u 2024 godini u cilju unapređenja sistema daljinskog grejanja planirane su investicione aktivnosti na izgradnji gasnih kontejnerskih koltlarnica, izgradnji priključne toplovodne mreže, izradi projektne dokumentacije i radova na montaži utilizatora na kotlu toplane u ukupnom iznosu od 72.467 800 dinara Od ovih sredstava iz budžeta grada Valjeva, obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 9.132.000 dinara i to za ugradnju gasne kontejnerske kotlarnice u Novom Naselju sa izgradnjom merno regulacione stanice

Planirana je nabavka i zamena utilizatora na kotlu od 30 MW u iznosu od 11.760.000 dinara kojom će se povećati efikasnost proizvodnog procesa, smanjenje potrošnje energenata i manja emisija štetnih gasova u atmosferu.

Na osnovu finansijskog plana ukupnih prihoda i ukupnih rashoda planiran je neto dobitak za 2024 godinu u iznosu od 7 838 869 dinara.

JKP Toplana, u programu koji je usvojilo Gradsko veće navodi da su rizici poslovanja niski i umereni.

8 comments on “Za Toplanu iz budžeta 60 miliona dinara

 1. Radnik

  Penzioner Gagić mesečno primi preko 200000 dinara penzije i plate u Toplati, a Laza nesme da pošalje u penziu. Priverite malo račune za gas kome kad kako se plaća …… Gagić je za to stručnjak zato ga i drže.

  Reply
  1. Dragan

   vama nevalja kad zaposlimo nekog mladog a nevalja i kad je iskusan. gospodin gagic je vec jednom bio smenjivan i tada mu je ucinjena nepravda pa je tuzio toplanu i vracen je na posao. covek je uspesan i strucan u svom poslu. otac dva primerna mladica. dobar komsija kog svi u popuckama cene i kad bi ga smenuli s mesta direktora to nam nebi odgovaralo da u popuckama pravimo jos jedan problem jer ionako nam se bune seljaci zbog plana da pravimo fabrike i rudnike dole

   Reply
 2. Dragana

  106.469.156 dinara na plate 60ak zaposlenih, od toga 50 sedi u foteljama.
  A pazi ovo, planiraju dobit od 7,8 miliona a grad (citaj gradjani) im dali 60 miliona.
  Mamu vam lopovsku…

  Reply
 3. Анонимни

  Sta mogu da dobiju gradjani koji nisu prikljuceni na toplanu. Mogu da dobiju isto sto i mlada prve noci. Te novce sto se daju iz budzeta su i nasi novci koji nismo prikljuceni na toplanu. Neznam samo dokle ce se ovako trositi nova mada ovo traje vec vise od 70 godina. Ovo je nevidjena i drska pljacka nas koji nismo prikljuceni na toplanu.

  Reply
 4. Istina

  Pa ovo je haos. Valjevo sve zagadjenije…
  Kako mi lagano nestajemo, gasimo se. Da li to neko vidi, ili ja nisam u redu?
  Da li neko vidi kako nas je sve manje, a sve više stanova u izgradnji…Da li neko vidi da nam je sve u vlasništvu u nekoliko porodica u gradovima. Socijalna razlika izjeda svako društvo…
  Ako političari nisu u stanju da vodjenjem politike naprave umerenu socijalnu razliku u društvu i ako nisu sposobni da diplomatijom, a ne vojskom, čuvaju i odrzavaju drzavnost Republike, oni treba sami da se sklone i da proba neko drugi…Sve dok čistači ulica, zaštitnici naseg zdravlja ne budu imali plate u rangu inženjera, tako da njih i njihov rad bude postovan od svakog pojedinca, od nas nema ništa.
  Jadni su oni intelektualci koji kažu pa oni nisu ucili školu i zato im je mala plata…Bruka!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.