Veće usvojilo program poslovanja JKP Vidrak za 2024.god

Gradsko Veće je usvojilo program poslovanja JKP Vidrak za 2024. godinu ,a programom poslovanja predvidjene su investicije od 56,1 milion dinara. U programu se kao visok rizik poslovanja nalazi manjak potrebne radne snage .

Na osnovu sedam delatnosti koje obavlja JKP Vidrak za ovu godinu očekivani su prihodi u iznosu od 503 miliona dinara u čemu najveći udeo sredstava dolazi iz sektora odnošenja smeća za gradjane 153 miliona , usluge pravnim licima 83,9 miliona i prihodi od naplate parkiranja 79 miliona dinara.

Izđubravanje se planira:

-u 22.300 domaćinstava na teritoriji grada Valjeva

– u 1.780 domaćinstava u seoskim područjima (Beloševac, Popučke, Lukavac, Dublje, Petnica, Divci, Valjevska Kamenica, Brankovina, Valjevska Loznica, Veselinovac, Pričević, Stave, Gornja Grabovica, Divlje brdo, Poćuta, Jovanja, Rovni, Osladić, Kozličić)

-u 950 domaćinstva na Divčibarama

-u 1020 apartmana i stanova na Divčibarama

-kod 1.400 lokala

-kod 290 preduzeća, škola i ustanova

-prema drugim pravnim i fizičkim licima po zahtevu

-čišćenje septičkih jama i jama poljskih WC-a sa specijalnim vozilima namenjenim za ovu vrstu posla

Količina otpada koja se planira deponovati na gradsku deponiju iznosi oko 68.000t. U ovoj godini kako je navedeno u programu preduzeća JKP Vidrak održavaće čak 178 hektara zelenih površina koje podrazumevaju teritoriju grada, Brankovine i Divčibara .

Iz budžeta grada Valjeva opredeljena su sredstva za čišćenje i pranje ulica 59 miliona dinara , za održavanje javnih površina 44,5 miliona, sredstva za sanitarno čišćenje 18,1 milion , sredstva za smeštaj i čuvanje pasa lutalica 10 miliona dinara, a preko Fonda za zaštitu životne sredine predvidjena su sredstva u iznosu od 833 000 dinara za uklanjanje divljih deponija .

U strukturi rashoda najveći udeo čine troškovi bruto zarada sa doprinosima na teret poslodavca koji su planirani u visini od 307 miliona dinara.

Investiciona ulaganja planirana su u iznosu od 56,1 milion dinara i to iz budžeta grada 10 miliona i sopstvenih sredstava 46 miliona dinara.

U ovoj godini , kada su investicije u pitanju Vidrak planira nabavku auto fekalke , podzemnih i gradjevinskih kontejnera za sektor upravljanja komunalnim otpadom . Za sektor zelenila programom je predvidjena nabavka traktora sa kabinom i malčera sa kardanom iz sopstvenih sredstava , a za sekotr groblja predvidjena je nabaka kamiona kipera sa produženom kabinom i rekonstrukcija krova nad kapelom i magacinom alata.

Na osnovu svega navedenog JKP Vidrak očekuje ostvarenje dobiti u iznosu od 630 000 dinara.

Kako je navedeno u programu medju rizicima poslovanja je odliv radne snage bez mogućnosti zapošljavanja novih radnika . Još u toku 2023. godine ovo preduzeće iskazalo je transparentno potrebu na Sajmu zapošljavanja za prijemom radnika na poslovima izdjubravanja, košenja i pranja ulica ,

14 comments on “Veće usvojilo program poslovanja JKP Vidrak za 2024.god

    1. Istina

      Tako je.
      Plate im treba podići na visinu lekara, pa da vidite sta je ciscenje, cistoca i postovanje ljudi koji su glavni za polovinu zdravlja gradjana, a to je higijena.

      Reply
    1. Mirko

      Ja mislim da stvarno treba zimi da peru pa da se napravi poledica uh al bi bilo klizanja ….deca bi se radovala

      Reply
    2. zainteresovani

      samo što nije. evo pale kamione na minusu da srede ulice… uključiti malo maštu ako ne razmišljanje

      Reply
  1. PikasoVa

    Uaaa !!!!!
    NAPISITE KOLIKE SU VAM PLATE U ADMINISTRACIJI,A KOLIKE IMAJU RADNICI.

    Reply
  2. Dragana

    Čuj planiraju dobit! Kakva dobit sram vas bilo, naplacujete ljudima u stanovima djubre po m2!

    Reply
    1. Kuća

      Pazi, pošto vama u stanovima doplaćujemo za grejanje da vam ne bude skupo mislim da bi trebalo da vam platimo i smeće. Ovako stvarno nema smisla , evo ja ću potpisati vasu peticiju da vam to platimo. Greota za stanove

      Reply
      1. Dragana

        kome ti doplacujes grejanje u stanu majke ti?! stan od 70m2 ostavi Toplani hiljadu evra godisnje i cist vazduh gradjanima, dok vi u kucama lozite svasta i trujete nas sve!

        Reply
  3. Budimo ljudi

    Besposlicari mnogi odmah krecu da napadaju Vidrak, a prvi mnogi bacaju smece gde god stignu. Da svaki covek se ponasa kulturno i baca smece gde treba i da se odnosi prema svom gradu kako treba i grad bi bio cistiji i bili bismo bolji ljudi. Pate kako je u inostranstvu negde cistije po gradovima, sto se ne ponasaji kad odu tamo, kao sto ovde baca ko gde i sta stigne? Podjite malo od sebe i ako sebe popravite mozda i svima bude malo bolje, a vama ce biti svakako.

    Reply
  4. Јоца

    Naplaćuju mi 1200 din mesečno. Pola odnesu, pola prospu po ulici, kante bacaju i oštete ih, dodju sa malim kamionom i ne odnesu svo smeće. Moram da ih sačekujem, jurim, molim. Ove radnike razumem, nema ih, mala plata, ali zato ima godpode u upravi mnogo više nego stolica.

    Reply
  5. Istina

    A šta je to Vidrak, čime se bavi to preduzeće?
    Valjevo najprljaviji, najstrokaviji grad u Srbiji. Grad sa najmanje parkova, zelenih površina, drvoreda, grad koji se gasi, kao i Srbija…
    Kako vas nije sramota da imate najveću deponiju djubreta u centru grada!
    Gore neko reče da ne peru ulice zbog poledice, e bas su tako obrazovani danas i na svim državnim i lokalnim funkcijama i zato nam tako dobro sve ide, ide dotle da smo poneli titulu, pre neki dan, o najzagadjenijem gradu na svetu.
    Ako botovi ne znaju da voda ne mrzne kada je temperatura u plusu i to u plusu 7-14 stepeni.
    Bruke jedne, operite grad!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.