TV VA plus obeležava važan jubilej

TV Va Plus u nedelju će obeležiti deset godina postojanja. Za prošlih deset godina ova televizija pratila je i izveštavala o brojnim dešavanjima u našem gradu, a kroz njihov studio prošli su još brojniji gosti iz svih oblasti života u Valjevu.

Od javnog preduzeća osnovanog 2002. godine kojje je imalo zadatak da izveštava o dešavanjima u Valjevu i Kolubarskom okrugu, do prve neuspešne privatizacije  2010. godine, koja se završava stečajem 2012., 27. marta 2013. novi vlasnik televizije postaje Teodosije Krstić . Program se u početku emitovao eksperimentalno, sve do zvaničnog otvaranja 14. januara 2014.

„Bilo je u tom periodu brojnih prepreka, koje je trebalo savladati. U periodu od jedne decenije, povremeno se menjao i sastav ljudi. Neki su odlazili, drugi dolazili. Ipak, mala grupa se održala uprkos brojnim iskušenjima. Samo zahvaljujući umešnosti i uigranosti tima, uspeli smo da realizujemo program i sa petoro zaposlenih. U ovom trenutku Televizija Valjevo Plus ima sedam zaposlenih, pa se posao obavlja mnogo lakše“, kaže Branka Jevtić diretorka televizije.

Program se u početku emitovao od 7.00 do 15.00, a od 14. aprila 2014. počinje  emitovanje  Jutarnjeg programa. Od tada do danas , kroz studio TV VA PLUS prošlo je na stotine gostiju. Radnim danima se emituje informativna emisija „Valjevo danas“ od 18.30 i 21.30 i „Sportski magazin“ od 23.00, a vikendom emisija za poljoprivrednike „Plodovi“. Svakog petka tu je i emisija o sportu „Teren“. Program traje 24 sata, a emituje se u zemaljskoj mreži i  kablovskim operaterima Telekom i SBB .

„ Mada se već duže vreme tvrdi da televizija uzmiče pred internetom i novim vidovima komunikacije, još uvek ima onih  koji rado sede uz televizijske ekrane. Lokalne samouprave i privrednici , treba da budu svesni da lokalni mediji, pored informisanja javnosti , mogu da pomognu u razvijanju zdravih životnih navika i formiranju pravilnijeg odnosa prema sopstvenoj životnoj sredini i radu. Namera nam je i  da se i u narednom periodu družimo sa građanima Valjeva i Srbije, iako znamo da su za medije uvek teška vremena a verujemo i da ona koja dolaze neće biti laka. Smatramo da smo pokazali doslednu istrajnost i upornost  u ovom druženju sa sugrađanima koje praktično traje sa prekidima preko 20 godina . Dakle, gledamo se,“poručila je u susret jubileju direkorka Jevtić.

*Puno uspeha u daljem radu želi Vam Vamedia!

 

2 comments on “TV VA plus obeležava važan jubilej

  1. tv mileva

    Mozda neki lokalni mediji nekad nesto i rade za opste dobro, al mahom svi rade na zaglupljivanju i dezinformisanju. Secam se vaseg programa od pre 10-15 godina, kada ste neku tamo budalu pustali redovno, gde je taj objasnjavao kako je zemlja ravna ploca. Imao covek specijano emisiju na tu temu, i vi mu ustupili termin. Vas novinar, ga promovisao kao uracunjivog coveka i sa njim sasvim normalno razgovarao, bez da pukne od smeha.
    Dnevna politika i svakodnevni zivot? Tu se totalno uklapate u ovaj uobicajeni srpski diskurs, domacin je domacin i prokleta je Amerika.
    Najslobodniji srpski medij, uopste nije srpski, nego je drustvena mreza X (bivsi Twitter). I to je jedino mesto gde covek jos moze da iznese svoje misljenje ako ono nije u skladu sa opsteprihvacenim ovde.
    Gvozdena zavesa nika nece pasti u srpskim medijima.

    Reply
    1. Милош Марјановић

      gvozdena zavesa je trenutno na Zapadu gde postoji samo jedno izveštavanje što se tiče televizije. Ruski kanali zabranjeni. Fašizam u punom obliku. Čak su i sajtovi blokirani. Kod nas i dalje imate CNN, RT, Bloomberg, Happy pa nađite šta odgovara

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.