Snežna vejavica zahvatila opštinu Mionica, zimske službe od sinoć na terenu

Šest ekipa sa tri skipa i kamionom, traktorima i vozama su na terenu od sinoć, kada su počele veće padavine. Mašine su u Osečenici, Krčmaru, Brežđu, Bukovcu, Mratišiću, Komanicama, Vrtiglavu, Maljeviću pa nastavljaju dalje kako bi stigli u svako mesto.  Uz pomoć lokalne samopuprave, angažovni su traktori i voze koji takođe čiste sneg po zavejanim selima, a građani su vrlo zainteresovani da pomognu.

– Naše zimske službe rade od sinoć. U saradnji sa našim građanima angažovali smo i dodatne traktore po selima koji su od velikog značaja u ovom momentu.  Cilj je da sve funkcioniše uprkos otežanim vrmenskim uslovima. Stići ćemo do svakog sela i svakog čoveka – rekao je  Boban Janković, predsednik opštine Mionica,  koji je od radnika zimske službe tražio dodatni angažman kako bi se putevi održali prohodnim.

Iz poslovnice Elektrodistribucije u Mionici kažu da je sa snabdevanjem električnom energijom stabilno, ali da su oni u pripravnosti ukoliko dođe do nekih smetnji.

Svi građani na teritoriji opštine Mionica koji imaju problema sa prohodnosti puteva i dr. mogu se obratiti opštinskom Kol centru besplatnim pozivom na broj 0800-50-50-55.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.