Sneg tek za Božić

Meteorolozi za naredne dane najavljuju relativno toplo vreme. Sneg za Božić.

Danas kiša i pljuskovi, prvo na severu a po podne i u južnim predelima. Razverdavanje se očekuje od sredine dana najpre u Vojvodini. Na visokim planinama moguć  sneg. Jutarnja temperatura oko nule a najviša dnevna do 16.stepeni .

Petak: Po kotlinama i dolinama reka ujutro magla, uglavnom na zapadu i jugu Srbije. U toku dana suvo i relativno toplo uz umereno naoblačenje. Vetar slab i umeren, južnih smerova, krajem dana u košavskom području i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od -1 do 6, a najviša od 10 do 16 stepeni.

Subota: Umereno oblačno, toplo i vetrovito, tek ponegde s kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 2 do 12, a najviša od 13 do 18.

Nedelja: Zahlađenje s kišom. Posle podne na planinama sneg. Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima uz skretanje vetra na severozapadni. Temperatura ujutro od 4 do 10, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od 0 do 5 stepeni.

RTS/RHMZ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.