Slede uzbuđenja na turniru

      1 коментар на Slede uzbuđenja na turniru

Novogodišnji tunir u malom fudbalu ulazi u završnu fazu. Tradicionalno, 6. januar je slobodan dan, dok će već na Božić od 11 časova najmlađe uzrasne kategorije, pioniri i seniori ponovo biti na parketu.

Nakon uvodnog dana u kojem su pačići, poletarci, petlići, pioniri, kadeti i omladinci odmerili snage najviše interesovanja u nastavku izazvali su mečevi seniora. Ove godine u najkvalitetnijoj kategoriji takmiči se 33 ekipe, a do ovog momenta po dve pobede upisali su Standard, KMF Braća Nedić, Ilija Kop Zoran Baljak i Tradicija In. Mečevi grupne igraće se do 10. januara kada su na programu susreti osmine finala, a završne borbe i pobednik turnira biće poznati za vikend. Za sada je nekoliko ekipa istaklo kandidaturu za najviši plasman, ali treba imati u vidu da će se većina sastava sigurno dodatno pojačati sa željom da stigne do pehara i novčane nagrade od 600.000 dinara. Gledaoce sigurno čeka interesantan rasplet i u ostalim nešto starijim kategorijama poput pionira, kadeta i omladinaca.

Što se tiče najmlađih za razliku od ranijih godina finala će se, zbog učešća dece na ostalim turnirima, igrati nešto ranije. U utorak 9. januara biće poznati pobednici u kategorijama dečaka rođenih 2012, 2013. i 2014. godine, dok će u četvrtak 11. januara uslediti završni dueli učesnika rođenih 2011, 2015. i 2016. godine. Ove godine medalje će dobiti i članovi ekipa koje završe na četvrtoj poziciji,  a za najbolje strelce pripremljene su robne nagrade u vidu vaučera za kupovinu sportske opreme.

Organizator turnira, odnosno Fudbalski savez grada Valjeva odlučio je da prihod od prodaje karata petog dana bude uplaćen za lečenje sugrađanina Ivana Bogdanovića, koji se bori sa metastatskim melanomom.

S.Gligorić

 

1 comment on “Slede uzbuđenja na turniru

  1. Lopta je okrugla

    Neverovatno je da zbog vase organizacije ljudi nisu mogli na odmor. Sta znaci danas za sutra utakmice. Roditelji rade i ono malo odmora sto su imali nisu mogli da iskoriste zbog lose organizacije. Ulazi se u drugu nedelju turnira, da li su grupne faze zavrsene ili ce neka deca tek 08.01. imati prvu utakmicu? Sto niste to ranije objavili?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.