Redovi i pred valjevskom Poštom za vaučere

Iako ne postoji niko ko voli da čeka u redovima, veliki broj Valjevaca juče je pokazao vrhunsko strpljenje čekajući i po nekoliko sati ispred Pošte u redu za vaučer.

Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi u koliko sati su tačno došli prvi Valjevci i stali ispred Pošte , praktično dočekujući zaposlene, kako bi bili prvi na redu i sigurno uzeli turistički vaučer.

Kako je potvrdila Pošta Srbije, već oko 10 časova u Poštama  je nestalo  i svih 100.000 vaučera.

U opticaj je pušteno 100.000 vaučera, a interesovanje za njih je i ranije bilo veliko. Vaučeri se dele u vrednosti od po 10.000 dinara, za subvencionisani odmor u Srbiji.

Kako je ranije objavljeno, pravo na vaučere imaju zaposleni sa platama do 80.000 dinara, nezaposleni, penzioneri, kao i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

10 comments on “Redovi i pred valjevskom Poštom za vaučere

  1. Шпанац

    Значи у Ваљеву сви имају право на ваучере. Сем … али они имају бланко потписе.

    Reply
  2. Gale

    Na ovoj fotografiji je nije više od 150 ljudi. To nije mnogo i nije odraz nikakve propasti! Bespotrebno pravimo famu i pljujemo ljude koji su stali u red da iskoriste mogućnost da negde otputuju. Tako lako omalovažavamo svoj narod, naročito starije sugrađane, da je to još jedan pokazatelj kako smo kao društvo ogrezli u mržnju, nipodaštavanje i kritizerstvo. Utisak je da smo mi, Valjevci, kao retko koji grad u Srbiji toliko negativni i spremni da sve kritikujemo. Primera bih mogao da navodim do sutra. Evo poslednja tri:
    1. Pešački most na Gradcu kod Vidre je prokomentarisalo nekoliko „stručnjaka“, jer im ne odgovara konstrukcija, izgled, zašto je od drveta, zašto je tolike širine, zaklanja pogled iz bašte restorana.
    2. Izgradnju šanca i ograde oko Kule Nenadovića. „Zašto nije otvoren restoran, nego da se deca polome oko šanca“ mi je pobednik. A da je otvoren restoran, digla bi se kuka i motika kako samo kafane otvaraju.
    3. Nova godina. Ako se dovede skup pevač, ne valja, troše se pare, ima prečih stvari. Ako se ne dovede skup pevač, opet ne valja, poslednje smo selo, mrtav grad i tako u nedogled.
    Biće da je problem ovog grada upravo u nama samima!

    Reply
    1. Анонимни

      Проблем овог града су бивши и садашњи градоначелник и њихови сарадници за које нико није гласао, нити имају ичију подршку, сем подршке своје странке. Нестручни, неискусни, необразовани, а умишљени. Од њих нико ништа не очекује. О судбини град одлучују Вучићеви кумови, као у гангстерским филмовима. Надам се да вам је сада јасно у чему је проблем овог града.

      Reply
    2. Dragan

      netreba obracati paznju jer to je manjina. veci deo naroda podrzava odluke presednika vucica i svi oni su zadovoljni sto ucestvuju u ovoj akciji i sto su dobili vaucere od 10000 koje mogu da unovce negde i nikome nije tesko da stoji u redu jer gde za sat vremena mozes da zaradis jednu dnevnicu odbornika

      Reply
    3. GP

      Проблем овога града је загађеност преко свих граница. Тужићу град Ваљево Суду за људска права, не да бих добио паре, већ да их то натера да коначно нешто предузму.

      Reply
  3. Анонимни

    Где год да се појаве редови и чекање, у било ком процесу и у било ком систему, то је јасан показатељ да ту нешто није добро организовано. „Дељење“ 100.000 ваучера за преко милион људи, који испуњавају услов за њихово добијање, не може ништа друго да створи него дугачке редове и дугачко чекање и општи понижавајући утисак за оне који чекају. Хвала руководству државе!

    Reply
  4. sin anarhije

    Slika i prilika drzave, gde vise od polovine stanovnistva nema za pristojan odmor na bilo cijem moru , a ova nedaleko od nas jeftinija od srpskih planina …

    Reply
  5. Istina

    Bruka i sramota. Narod je toliko ponižen sa tim deljenjem vaučera da nema dalje…
    Pa sa 10.000 dinara ne može jedna porodica da ode ni do fekalnih Divčibra na jedan dan i tamo da ruča u Teodosićevom restoranu, a on daje pare gde je obavezno vezati 5 noćenja. Pa ko može od tih ljudi što primaju bedne plate da doplaćuje još nekoliko puta toliko. Pa niko.
    Narod je glup neobrazovan, neinformisan i zato je lako njime upravljati sa po par hiljada evra. Tako rad i gazda u Jagodini i onaj Jutka…
    Bruka i sramota. Treba se fokusirati na najmanju zaradu i na visinu potrošačke korpe. Zašto su nam primanja najmanj, zašto je ovolika socijalna razlika i zašto su nam najskuplje namernice, garderoba i sve ostalo, nego u okruženju i celoj Evropi??? Dosta više te statistike o prosečnoj plati…
    Omladino put pod noge…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.