Preporuka Vlade – 8 .januar neradan dan

Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića, 8. januara. S obzirom da se radi o preporuci odluka je na poslodavcima.

Inicijativu o neradnom danu 8. januara kao drugom danu praznovanja Božića pokrenuo je predsednik Srbije Alekdandar Vučić koji je gostujući na TV Prva za novogodišnje praznike rekao da se traži način kako da se jedna takva odluka sada donese.

Vlada Srbije donela je preporuku o neradnom danu , to praktično znači da ne postoji obaveza za poslodavca da zaposlenom omogući neradan dan već da o tome može sam da odluči.

Istim zaključkom Vlade, preporučuje se poslodavcima da zaposlenima koji 8. januara rade, obezbede prava koja pripadaju zaposlenom za rad na dan praznika koji je neradan dan.

Ovakva preporuka verovatnije će biti ispoštovana u javnom sektoru dok se u privatnom u praksi najčešće vremena za praznovanje nema što je bio slučaj čak i sa Novom godinom i 1.januarom kada su u Valjevu neke trgovine ipak radile.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.