Nagrada NIN-a i za Katarinu Petrović iz Valjeva

Policajka  Katarina Petrović iz Valjeva je jedna od tri žene koje će ove godine dobiti NIN-ovu nagradu kao ličnost godine. Nagradu će pored nje primiti i  tužiteljke Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović i Jasmina Paunović.

Kako je obrazložio novinar Vuk Cvijić odluka da se nagrada dodeli ove godine trima ženama , redakcija NIN-a donela je jednoglasno.

„Njihova hrabrost ogleda se u nepristajanju i pored progona kojem su izložene. Policajka iz Valjeva iznela je  da je kum predsednika države „drogiran i pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio dve žene“, a da je ona je uhapšena. Dve tužiteljke koje su vodile istragu za malverzacije u EPS koja je mogla mnoge stvari da otkrije su zaustavljene u poslu,“ obrazložio je Cvijić odluku.

10 comments on “Nagrada NIN-a i za Katarinu Petrović iz Valjeva

 1. Konsiljero

  Zaštitnik BAUVEZENA je iz Valjeva. Sramot za pravosudje da zbog kriminala smenjuje tužiteljke.

  Reply
 2. Петко

  И Ми у Ваљеву да се нечим паметним похвалимо.

  Reply
 3. Da se zna

  Redakcija NIna više ne postoji. Prelazi u novi nedeljnik Junajted Šolakove grupe, što je dobro. Treba da se zna koji su mediji direktni učesnici u političkom životu a finansirani iz inostranstva kao što je i Koalicija za slobodu medija.

  Reply
 4. Logika

  A sta je bitno ciji je taj lik kum? Ako postoje pravila da se sluzbena tajna ne iznosi u javnost zasto bi se glorifikovalo iznosenje sluzbenih informacija u javnost samo zato sto je taj lik kum predsedniku? Neka sluzbenici rade svoj posao i institucije takodje, ali po meni je iznosenje sluzbenih tajni poslednje sto treba sluzbenik drzave da uradi?

  Reply
 5. Dragan

  nesme se iznositi u javnost kad neko napravi glupost posebno ako je ugledna licnost. treba pustiti institucije da rade svoj posao a ne da se pravi cirkus samo zato sto se presednikov kum drogira a mozda ce pred institucijama i to biti oboreno i ispostavi se da mu je podmetnut test od nekog narkomana

  Reply
 6. SAVA

  Svaka čast ovoj hrabroj i savestnoj ženi! Postidela je ogromnu većinu nazovi „muškaraca.“ I pokazala kako treba da postupi svaki građanin ove države! Za dobro svih nas.A to odavanje tajne,:OKAČITE MAČKU NA REP!!!

  Reply
  1. Nikola

   Šta je on to uradio da nemože da radi tu gde radi?
   Što se Kaće tiče, trebalo bi da bude unapređena a ne da se ovako postupa sa njom, kao i sa tužiocima.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.