Za 39 mioničkih beba po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto sedišta

Janković: Od sledeće godine povećanje

U Mionici  je 39 mioničkih porodica dobilo po 40 hiljada dinara, besplatna kolica i auto-sedišta za bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je najavio povećanje jednokratne naknade za sve porodilje od naredne godine.

– U susret novogodišnjim i božićnim praznicima obradovali smo naše sugrađane, roditelje i naše najmlađe. Poklonili smo auto sedišta i kolica, kao i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara. Najlepši poziv je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. Lepa vest je i da ćemo novčanu naknadnu naredne godine povećati, a već u januaru prva rođena beba dobiće 80 hiljada dinara. Tu smo da brinemo jedni o drugima i da budemo porodica koja se voli, poštuje i pomaže, a baš takva je naša Mionica – rekao je Janković i dodao da se u narednom periodu očekuje povećanje broja radnih mesta i još više investicija koje će doneti boljitak za sve građane opštine Mionica.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića besplatna kolica uručuju se od 2019. godine, a auto sedišta od 2017. godine, a od 2022. godine dodeljuje se i novčana naknada za prvu rođenu bebu.

Ovom događaju prethodila je obuka za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.