Rekonstruisana ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju

Nakon par godina kada je bila najfrekventnija po pitanju pregleda i zbrinjavanja za hiljade Kovid pacijenata, ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju, rekonstruisanaa je kako bi spremno dočekala novu sezonu respiratornih infekcija.

Organizacijom rada službi Doma zdravlja, mesna ambulanta u Novom naselju opredeljena je za zbrinjavanje građana koji imaju simptome respiratornih infekcija. Grad je za izvođenje radova opredelio preko 130 hiljada dinara, ali su i brojni donatori koji gravitiraju ka MZ Novo naselje i ambulanti pomogli da se prostor obnovi. V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić, zajedno sa saradnicima i predsednikom MZ Novo naselje Draganom Vasiljevićem, obišao je ambulantu Doma zdravlja u Novom naselju i razgovarao sa zaposlenima.

-Osim krečenja, krov je bio zreo za rekonstrukciju, pa smo te radove hitno izveli. U koordinaciji sa predsednikom MZ Novo naselje, zajedno smo izveli ove radove, jer je značajna i donacija građana u vidu prozorske stolarije, koja je bila godinama do sada nefunkcionalna, a sada je remontovana  i sanirana. Zamenjen je krovni deo koji je prokišnjavao, a nakon par godina okrečen je prostor ambulanti. U budućem periodu planiramo da uredimo parking prostor, sanaciju podova i video nadzor – rekao je v.d. direktora ZC Valjevo, dr Vladimir Pantelić, prilikom obilaska ambulante u Novom naselju.

Pomoćnik direktora ZC Valjevo za primarnu zdravstvenu zaštitu, dr Jasmina Jevtić, navela je da se dnevno u proseku trenutno zbrinjava 12 pacijenata sa Kovid infekcijom, ali da se posebna pažnja mora obratiti na ovu zdravstvenu problematiku, jer nam sezona respiratornih infekcija tek predstoji, posebno jer su izolovana dva tipa virusa gripa.

 

 

 

2 comments on “Rekonstruisana ambulanta Doma zdravlja u Novom naselju

  1. Dragan

    bravo za vladu. uspeo je da se izbori da postane direktor i smenio dojucerasnju seficu i tako pokazao da je ambiciozan i hrabar a bas takav treba u bolnici da sredi ono sto je bivse rukovodstvo napravilo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.