Ponovo veliko interesovanje za preventivne preglede

I ove nedelje u Domu zdravlja Valjevo, kao i širom Srbije, obavljani su besplatni preventivni pregledi: ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca. Ponovo je interesovanje građana za ovu vrstu pregleda bilo veliko.

U Domu zdravlja Valjevo od 8 do 16 časova ultrazvučni pregled dojke urađen je za 92 žene. Sa današnjim i ranije zakazanim urađene su 44 mamografije u Opštoj bolnici kao dalja dijagnostika. U laboratoriji Doma zdravlja uzorak krvi za PSA analizu dalo je 80 muškaraca, sa uputom specijalista opšte medicine koji su radili na pregledima.

Pregledi su važili za žene starije od 40 godina i muškarce starije od 49 godina. I ovog vikenda organizovani su pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i RFZO. Da sve protiče kako treba uverili su se v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić, pomoćnik direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu dr Jasmina Jevtić i direktor valjevske filijale RFZO Milan Vilotić.

1 comment on “Ponovo veliko interesovanje za preventivne preglede

  1. Dragan

    bravo. sledece nedelje su izbori i mislim da bi pregledi morali da budu i u subotu i u nedelju kako bi obuhvatili sto vise gradjana do glasanja a oni ce nam to vratiti na izborima jer ce biti pod utiskom ko se bori za njihovo zdravlje. siguran sam da ce i mnogi doktori pristati da rade prekovremeno taj vikend jer doktori su masovno podrzali presednika vucica na izborima i mislim da tu nebi trebalo da bude problema i da ce mali vlada to umeti da organizuje

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.