Opremljena biblioteka u Srednjoj školi „Mionica“

Srednja škola „Mionica“ opremila je školsku biblioteku, a sredstva u iznosu od 400 hiljada dinara obezbedilo je Ministarstvo pravde na osnovu Rešenja o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Zahvaljujući ovim sredstvima nabavljeno je 146 novih naslova kao i 5 laptopova koji će učenici i profesori koristiti u nastavi.  Mionički srednjoškolci već četiri godine pohađaju kompletno renoviranu školu, a prošle godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde preko istog konkursa kompletno je i moderno opremljen amfiteatar kapaciteta  55 mesta, kada su postavljeni novi projektori, zidna platna, školske klupe, stolice i druga oprema.

– Zahvaljujem se Ministarstvu pravde na odobrenim sredstvima koji će našim srednjoškolcima obezbediti bolje uslove. Želeo bih da pohvalim i zaposlene u Srednjoj školi koji su veoma agilni kada su u pitanju novi projekti. Sa ove vremenske distance možemo uvideti koliko je bilo važno da rekonstruišemo Srednju školu i da svake godine unapređujemo uslove. Za kompletnu obnovu Osnovne škole „Milan Rakić“ i Srednje škole u Mionici, a uz podršku Vlade Republike Srbije izdvojili smo 338 miliona dinara. U narednom periodu nastavićemo da ulažemo u obrazovanje – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Iz Srednje škole „Mionica“ naglašavaju da će opremanje biblioteke daleko poboljšati uslove obrazovanja i da će učenicima biti dostupna adekvatna litetatura.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.