Prve kazne za vinovnike tuče na utakmici

Novčane kazne za oba kluba, zabrana vršenja dužnosti za oba trenera i igrača i nastavak utakmice , odluka je  komesara lige  za vinovnike tuče na kadetskoj utakmici u Valjevu .

Ružna slika nesportskog ponašanja koja je vidjena na utakmici izmedju KK Metalac i KK Radnički Valjevski kada je došlo do tuče dobila je deo svog epiloga.

Dok Disciplinski sud KSS ne donese konačne odluke o kažnjavanju, odluka komesara lige je da vinovnici budu kažnjeni po više tačaka pa će tako KK Metalac morati da plati novčanu kaznu u iznosu od 273 600 dinara dok će KK Radnički Valjevski platiti 25 000 dinara.

Kao što se i očekivalo pored novčanih odredjene su druge kazne pa će tako Metalcu biti uskraćeno prisustvo publike na domaćem terenu u narednih pet utakmica.

Zabrana vršenja dužnosti do donošenja odluke o kazni od  strane Disciplinskog suda KSS   izrečena je trenerima Vladimiru Paniću i Aleksandru Iciću , a pod istim uslovima košarku neće moći da igra ni igrač Radničkog Valjevskog J.I.

KK Metalac je kažnjen i zbog loše organizacije utakmice , a  odlukom je naloženo da prekinuta utakmica bude nastavljena. Ipak do nastavka neće doći jer je KK Radnički doneo odluku o prekidu saradnje sa KK Valjevski. Ova odluka o razlazu odnosi se i na dalji angažman trenera seniorske ekipe Aleksandra Icića koji više neće biti trener seniorske ekipe Radničkog, a kadeti neće moći više da igraju pod imenom Radničkog.

Prave kazne tek se očekuju i sa aspekta sportskih institucija, ali i Tužilaštva . One pre svega treba da budu opomena svima  da  ovakvih nesportskih ponašanja na terenu više ne bude , a potom ukažu  i  na značenje reči odgovornost onima koji su ličnu afektaciju stavili ispred sportskih pravila i fer pleja.

2 comments on “Prve kazne za vinovnike tuče na utakmici

  1. Sasa

    zato što je Metalac organizator i domaćin a ništa nije sproveo što je po propusu obavezan kao organizator

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.