Posle godinu dana obećanja problem sa strujom u Radjevom selu nije rešen

Oko 40 domaćinstava  u Radjevom selu ni posle godinu dana obećanja nisu uspeli da reše problem niskog napona struje koji im život čini nemogućim. Meštani razmatraju kao poslednju moguću soluciju blokadu puta kako bi skrenuli pažnju ED Valjevo na postojeći problem.

Meštani jednog dela Radjevog sela kažu da se rešavanje njihovog problema godinama svodi samo na prazna obećanja.

„ED Valjevo nam je obećala  reševanje problema do prošle zime, tada je prema informacijama ostalo samo da se sredi birokratija i da se počne se radovima, čak je i trafo stanica prema istim informacija bila obezbeđena. Kako je zima prošla a radova nije bilo ni na vidiku, u dogovoru sa komšijama odlučili smo da se ponovo obratimo putem email adrese kabinetu direkotora ED Srbija, mejlom smo informisali gradnočelnika Valjeva, kabinet predsednika Republike, kabinet Vlade Republike Srbije, u mejl smo uključili i direktora ED Valjevo. Po starom dobrom običaju sledi poziv od strane službe za reklamacije ED Valjevo u kome traže da se ponovo urade merenja na terenu i da se uradi zapisnik, to je bilo  četvrto merenje napona u zadnjih godinu dana“, pričaju meštani.

Kako kažu, ekipa ED Valjevo je u junu izašla  na teren i potvrdila da problem realno postoji .

„Nekoliko dana potom, odgovor na prigovor stiže pismenim putem  u kome se navodi da će problem biti rešen za dva do tri meseca a najkasnije do početka grejne sezone. Kako je navedena „dva do tri meseca“ prošlo, a „početak grejne sezone“ u toku već mesec dana, s obzirom da problem nije rešen, najpre šaljemo mejl odeljenju za reklamacije od kojih mesec dana nema odgovora, zatim telefonskim putem na broj telefona ED Valjevo pukašavamo da dobijemo  informacije,  ali  bezuspešno. Ponovo smo uputili  mejl ED Srbija, prošlo je 15ak dana i za sada odgovora nema“, navode očajni gradjani procedure koje su do sada sprovodili.

Oni navode i da nije tačno da postoje problemi imovinsko pravne prirode kako se jedno vreme tvrdilo , ali i da je situacija zbog zimskog perioda sada već neizdrživa.

Ovim problemom obuhvaćeno je oko 40 domaćinstava , a kako kažu cilj im je de se izbore da struja koju plaćaju bude takva da može da se koristi.

„Obzirom da je u toku izborna kampanja nije nam cilj da nekome pomognemo ili odmognemo u toj političkoj borbi. Naša namera je da se izborimo za kvalitetan proizvod koji redovno plaćamo a od skora i skuplje za 8%. Napon se spušta i do 110V na jednoj od tri faze, led sijalice ne mogu da se upale, kotlovi na palet takođe, ručak pa čak i kafu čekamo dva do tri puta duže da se skuva, zamislite koliko onda dobijamo nerealne račune za utrošenu električnu energiju“, kažu u Radjevom selu.

Oni navode da je sledeći korak peticija koja će biti dostavljena gradonačelniku u koga se uzdaju da bi mogao da izvrši pritisak na ED da se njihov višegodišnji problem reši.

„Deo komšija (većina) predlaže blokiranje regionalnog puta od Suve česme prema Cariću po ugledu na ne tako davne blokade puta u Pričeviću. Iskreno se nadamo da neće biti potrebe i da se obećano može ispuniti“, poručili su meštani ovog dela grada.

 

7 comments on “Posle godinu dana obećanja problem sa strujom u Radjevom selu nije rešen

  1. Vlada

    Podržavam meštane Rađevog sela i okoline. Isti problem postoji i u Dračiću,gde je napon takođe ispod 150V. Podržavam ih i u blokadi puta, a uskoro će i meštani Dračića blokirati magistralni put Valjevo – Divčibare!

    Reply
  2. Анонимни

    U Radjevom selu nije problem samo loša struka,već i to da malomalo nema struje.

    Reply
  3. Dragan

    bice sve reseno ali nemogu oni preko reda da dobiju struju. prvo se resavaju divcibare gde investitorima gori pod nogama sto je prioritet a onda na red dolaze obicni gradjani

    Reply
  4. Da sam ja vlast

    A šta ste mozgonje uradili da vam bude bolje,dal ste se ikad zapitali?Jel vi zaista mislite da Vam neko drugi krči obale i seče drveće koje ste dopustili da uraste u žice od struje. Čuvate obalu zato što znate kakvi ste, jedni drugima ulazute u imanje naoravate među terate inat…gajite neka stabla u zoni kablova i onda vam EDB kriva…Zauzimate putni pojas,iznosite blato na asvalt sa njive,obale sužavaju put…drva sečete a granje pored puta ostavljate,smeće bacate u jaruge,šume,tuđe obale i imanja…
    I šta ocekujete? Te prazne priče da je EDB dužan da seče i održava do strujomera zaboravite,kad radnici dođu vi napadate radnike nedate da seku,ludujete…Znači vama struja i nije potrebna. okrenite se u svojoj avliji oko sebe i svom imanju pogledajte kako vam je pa onda pričajte dal neko drugi nešto radi ili ne. Verovatno su vam i za sve gore navedeno neki drugi narodi krivi ili NATO,EU i Amerika…

    Reply
    1. Istina

      Србија је за коње и волове, а за то није потребна струја нити неки путеви…

      Reply
  5. Istina

    Јадно и бедно. То је слика праве Србије. Да у данашње време неко нема струју и воду, па та места не треба ни да постоје. Ако је за утеху то нису само села у питању, него и неки градови у Србији.
    Бојим се да ће таква бити и цела Србија, јер сетите се само оног роштиљџије што је упропастио ЕПС…

    Reply
  6. BogOtac

    Samo po zakonu… Zakon je jasan o krcenju obale i svega navedenog… Ako ga pojedinci ne postuju onda je drzava ta koja mora da sprovede zakon. Druga stvar selo iz koga ti dolazis mozda jeste takvo kako si opisao u komentaru, Rađevo selo nije selo nego prigradsko naselje i a navedeni problemi nisu uzrok obala, blata i drugih navoda. Lako je biti bot i skot.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.