Počela zimska sezona kupanja-O Senjaku narednih dana sa ministarstvom odbrane

Sezona zimskog kupanja praktično je počela. Cena ulaznice nije menjana. „Narednih dana nas očekuje sastanak u ministarstvu odbrane vezano za zonu zaštite na Senjaku“, kaže gradonačelnik Lazar Gojković.

U SRC Petnica balon je i zvanično počeo da radi. Cena ulaznice je ostala na prošlogodišnjem nivou i iznosi 250 dinara , a radno vreme za gradjane je od 15h do 19h , vikendom od 12h do 17h.

Balon u Petnici je počeo sa radom 2014. godine i ceo projekat zamišljen je kao prelazno rešenje do izgradnje zatvorenog bazena.

Grad Valjevo finansirao je urbanistički plan koju je izradio Institut za arhitekturu Srbije kojim se predvidja izgradnja bazena na Senjaku. Predvidjena je izgradnja dva bazena i to veliki bazen namenjen  25 m plivanju i vaterpolu: dimenzija 25,03h33 m, dubine 2 m, u svemu prema zahtevima i odredbama iz aktuelnog FINA pravilnika (FACILITIES RULES 2017, Annex CW6, Annex CW7, WATER POLO Annex 5). U okviru bazena predviđeno je 8 plivačkih staza sa startnim blokovima sa jedne strane bazena.

Mali bazen namenjen je rekreaciji različitih starosnih struktura građana i kao podrška u realizaciji obuke neplivača u okviru školske nastave i van nje: dimenzija 20h10m, promenljive dubine od 0,5m do 1,35m, u svemu prema zahtevima i odredbama iz aktuelnog FINA pravilnika (FACILITI RULES 2017 – 2021, Valid as of 22 September 2017, Annex CW6).

Poslednja informacija iz Gradske uprave pak svedoči da je ministarstvo odbrane iznelo stav da nije saglasno sa ovom gradnjom jer kako su naveli planirani objekazt bi se nalazio u zoni ograničenog kretanja (zaštite) – 100 metara od granice kompleksa HK Krušik.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković kaže da ga narednih dana očekuje sastanak sa predstavnicima ministarstva kako bi se ovaj problem rešio.

„Pokušaćemo da nadjemo zajedničko rešenje i najbolje moguće rešenje s obzirom da se radi o parceli koja je gradska i na kojoj postoje objekti koji su gradjeni u medjuvremenu odnosno nakon proglašenja zone zaštite. Odluka o kojoj je reč je iz vremena SFRJ (Sl,list 55/69)“, kaže Gojković.

U medjuvremenu potpisan je ugovor sa ministarstvom rudarstva i energetike  za projekat korišćenja obnovljivih izvora energije u Valjevu  u iznosu od  28 miliona dinara.

Projekat predvidja postavljanje solarnih panela , termičku izolaciju  bazena i objekate u SRC Petnica , toplotne pumpe.

„Mi sada tamo zagrevamo samo vazduh , ali ovim projektom ćemo zagrevati i vodu i time sigurno doprineti i većoj posećenosti u zimskom periodu. Prvi smo u Srbiji koji ćemo to uraditi“, kaže gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

 

4 comments on “Počela zimska sezona kupanja-O Senjaku narednih dana sa ministarstvom odbrane

  1. Dragan

    bitno je da je grad platio urbanisticki projekt za bazen. ako nemoze da se gradi na senjaku sta da se radi ipak je ministarstvo iznad. ali raduje da postoji volja i projekt ce ostati u amanet narednim generacijama

    Reply
    1. Шпанац

      Ако вам треба редизајн пројекта обратите се г.Ђорђевићу , он то повољно ради.

      Reply
  2. Građanin

    Treba znati čija je ovo ideja i odakle je potekla,ovo u opštini niti mogu niti znaju da smisle,jer nemaju sa čime

    Reply
  3. creator

    NIKADA necemo dobiti ni halu ni pristojan stadion , a i ne treba nam , jer u ovom gradu niko ne zna da igra nikakav kolektivni sport vec godinama . vidi se ionako u kakvim ligama su nam klubovi …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.