Koalicija NADA: Ova vlast je prodala veru za večeru i zato mora da ode

IZBORI 2023

„Ne verujte lažima vladinih medija , sami pogledajte cene u prodavnicama i svoje novčanike. Vlada Aleksandra Vučića prodaje veru za večeru dok mi živimo u zemlji gde kriminal i korupcija ima svoju državu“, poručili su lideri Koalicije NADA Miloš Jovanović Novi DSS i Vojislav Mihailović POKS.

Lider Novog DSS-a Miloš Jovanović boraveći u Valjevu naveo je da narod u Srbiji opravdano jeste zbunjen jer iako nisu izbori za predsednika, Aleksandar Vučić svakodnevno učestvuje u kampanji. Jovanović kaže da je u pitanju  vlast koja se plaši argumentovane rasprave zbog čega kontroliše medije u Srbiji. .

„Na delu je proces izdaje , Vučić je prihvatio francusko nemački sporazum , a potom sve potvrdio Ohridskim sporazumom. Rezultat je da je sve manje Srba na Kosovu. Narod koji izgubi čast i obesmisli svoje žrtve i izgubi nacionalni identitet nema budućnost. To se  ne može nadomestiti stranim investitorima i infrastrukturom. Izgubimo li Kosovo izgubićemo budućnost“, rekao je Jovanović u obraćanju valjevskim medijima.

On se osvrnuo na konferenciju premijera Zorana Djindjića nakon izručenja Slobodana Miloševića Hagu.

„Tada je predsednik Vlade dao objašnjenje koje nikom ne služi na čast , a to je da smo isporučili čoveka koga je narod birao čak dva puta zbog donatorske konferencije .  Ne trguje se čašću i obrazom. Sada ponovo imamo istu priču. Francusko nemački  sporazum je protivustavan i biće odbačen u celini kada dodjemo na čelo ove države. Mi nećemo trgovati nacionalnim identitetom ni po koju cenu. Ali nije Kosovo i politika prema Kosovu jedino što smo u programu pripremili i što predlažemo gradjanima. Koalicija Nada ima temeljan ekonomski program i tu uključujemo i poljoprivredu , povećanje subvencije, ukidanje akcize za gorivo za poljoprivrednike , reindustrijalizacija namenske i prehrambene industrije. I tu moguće i najvažnije, promena izbornog sistema da gradjani konačno znaju za koga glasaju i koga potom da pitaju za odgovornost. Vratićemo državu pravu i ubiti partijsku državu. Pod obavezno mora da ide decentralizacija Srbije, ne može se i ne sme o svemu odlučivati u Beogradu“, rekao je izmedju ostalog Jovanović poručivši da je došlo vreme da se u Srbiji živi normalno. .

Koalicija NADA na izbornoj listi biće pod rednim brojem 5, a lider POKS-a Vojislav Mihailović kaže da je  primarni cilj koalicije  smena ove vlasti  te i svaki dan ostanka ove vlasti jeste nenadoknadiva  šteta za Srbiju.

„Desne partije imaju percepciju da moraju da ojačaju da bi menjali vlast , a ne mogu sa levima jer oni i nisu za pohvalu. Oni su za priznavanje Kosova i Ohridski sporazum i de facto se ide ka tome da se prizna Republika Kosovo. Naš cilj je da sve to zaustavimo. Da sa ostatakom opozicije napravimo kratkoročnu vladu koja će pripremiti demokratske slobodne izbore . Pored nacionalnih težnji u žiži našeg programa jesusocioekonomska pitanja koja su direktno vezana za borbu protiv korupcije i kriminala . Tolika korupcija je kao rdja u jednom društvu i bez njenog suzbijanja ne možemo napred . Organizovani kriminal je generisan sa vrha vlasti. Više nismo sigurni da li su ministri narodni predstavnici ili su to kriminalci. Kod nas mafija ima svoju državu , a gradjani su taoci takvog kriminala. Srbija je nad ponorom“, rekao je Mihailović pojašnjavajući da niko ne zna koliko nam je država zadužena .

Marko Nikolić kandidat za poslanika na pomenutoj listi iz Valjeva i predsednik GrO DSS-a kaže da je ova koalicija jedina alternativa hobotnici SNS-a. „Porodice su urušene, nacionalani uzori izbrisani, odsečena nam je grana na kojoj sedimo. Sve to želimo da povratimo kako bi naša deca imala budućnost“, rekao je Nikolić.

Na pitanje Vamedie da li je uopšte moguće vratiti točak unazad sobzirom da su neka dokumenta vezana za Kosovo već potisana i šta je u tom slučaju rešenje za Kosovo , Jovanović kaže.

„Propaganda SNS-a je toliko snažna da ne čudi da su ljudi zbunjeni. Ono što radi Priština je jasno, ali šta je radila Srbija? Pa niko nas nije tukao po ušima da preko Borka Stefanovića damo kopije matičnih i katastarskih knjiga Prištini. Zašto smo to uradili, zašto smo olakšali formiranje secesionističke tvorevine ? Mi smo dali , niko drugi. Borko Stefanović je priznao njihove lične karte . Zašto? 2013 godine Vučić je povukao pravosudje sa severa Kosova? Nije Priština nego Beograd. Je li nas neko terao da se potpiše taj sporazum? Mi prodajemo veru za večeru . Ono što se sada radi to niko pre nas nije uradio , zbog nekakvih evropskih integracija nekih investitora. Dajete zavet obesmišljavate žrtve. Zamrznuti konflikti su rešenje. Imamo primer Kipra koji na taj način rešava probleme . Zamrznuti konflikt znači nema rata neće ga ni biti ,ali nema ni političkog rešenja, nemojte da dajete ustupke njihovoj strani, imajte svioe novinare, kupujte zemlju dole , imajte svoje organizacije kroz koje se jačaju pozicije  i čekajte da se odmrznu stavovi Evrope ,a  već se odmrzavaju. Mi u našim medijima kažemo ubijen kosovski policajac. Kakv policajac? To je pripadnik secesionističkih snaga i on je jedini bio nelegalan tamo. Nazovimo stvari pravim imenom. Ovde se kaže priznanje nezavisnog Kosova? Kakvog nezavisnog Kosova ? Ako tako kažemo tu reč „nezavisno“ znači da smo u svojim glavama to već prihvatili . Pravi izraz je secesija i secesionistički akti. Strašno je za ovaj narod šta se radi i kako mu s e prodaje priča koja ne stoji bez odbrane nacionalnih interesa. A znate šta je sledeće? Republika Srpska pa onda Sandžak. Redom, ako ovako nastavimo. Zato moramo odmah da promenimo tu i takvu politiku jer ako ovako potraje nemamo budućnost“.

 

 

19 comments on “Koalicija NADA: Ova vlast je prodala veru za večeru i zato mora da ode

  1. Valjevac

    Izlazak na izbore je čisto poniženje ličnosti. izbore organizuju isluženi bezbednjaci.

    Reply
  2. Cao pooozzz

    Jel ovo ona stranka ciji su sefovi bili vlast kad su se generali isporucivali u Hag? Kad je bio pogrom naseg naroda 2004. na KIM, a cutalo se, kad se odvojila Crna Gora i „Kosovo“ proglasilo nezavisnost bez ikakvih reakcija?

    Reply
    1. sava

      Botu vladajućeg režima masovne demonstraije su tada bile u Beogradu….zapaljena ambasada SAD, a Vi ste sada vazali tih istih koji su Albancima omogućili tako-zvanu nezavisnost.
      Botu nisu ti dali svež sendvič pa si zabagovao!!

      Reply
  3. Pera oz toplane

    Da li sme AV da izgovori ovo, a kamo li da preduzme akciju.
    On je odavno uklonio crvene linije… Kad se Djindjic osvestio, ostao je bez glave.
    Cemu glava bez slobode!
    Svaka čast Miloše, neće nam niko dati dostojanstvo ako odlučno ne stanemo na crtu.
    Imaš moju apsolutnu podršku..
    Do pobede….
    Pera

    Reply
  4. Valjevo kod Uba

    Odličan 5! Za SNS! 2004. g..je vojska ponudila NATO učešće u smirivanju nemira na KiM i to znaju svi osim SNS propagande i SNS lazova i izdajnika koji ro namerno zaboravljaju. Nadam se da njihova propaganda na Vas nece dugo uticati.Da i Vama licno odgovorim Ne, nisu to ti iz vlasti. To su oni koji nisu bili na vlasti kad su bili Vucic, Nikolic i Šešelj. 1999! Kad je potpisan Kumanovski sporazum.i kad se vojska povukla sa Kosova. E, sad protiv NATO Srbija ne može. Slazete se? Ali protiv SNS izdajnika i lazovcina u cilju vlasti po ma koju cenu može. Slažete li se? I da Vam.kazem nisam ni u jednoj stranci. Ali se jezim od propagande komunista i od njihove službe napravljenih četnika koje sve živo prodadose i izdase, optužujući druge da to rade! A, sve vreme oni na vlasti! I da znate, nisu to ni oni koji su potpisali Briselski sporazum i Srbe isporučili kosovskoj sudskoj vlasti. Možete li Vi da ne priznate Sloveniju, a da podnesete tužbu ili žalbu sudu u Mariboru? Ne mozete . A, po televiziji ako je Vaša i privatno možete da ne priznate i da je Kina nezavisna. To nikoga ne interesuje. Osim možda onih sa kojima je dogovor da narod bude sludjen. Da se jedno dogovara, a o drugim narodu priča.

    Reply
  5. Aleksa

    Bez obzira što su novi nisu ni senka starom DSS- u. Oni su sa neverovatno malim procentom 2004-2008 u odnosu na SRS i DS sa strankama oko cenzusa držali republičku vlast uz manjinaku podršku vladi od SPS a. A u lokalu bila plejada funkcionera i privrednika i intelwktualaca. Ovaj Novi DSS je mlak i sa POKS-om se bori za cenzus i vredi im pomoći da se vidi čiji su!

    Reply
  6. Pitanje

    Pitajte borovi Miloša u kakvom je srodstvu sa Ristom Jovanovićem i lpmjevRudta bio,sve će vam biti jasno

    Reply
  7. Поносим се што сам србин

    Много људи невиде ни прво дрво а камоли шуму..што се види из коментара..
    Господе опрости ,просветли народ српски..
    Шта рећи ,др.Милош Јовановић и сви људи ,браћа и сестре из Новог ДСС-а се разликују од људи у другим партијама као ,,небо и земља,,..
    Представници НДСС на челу са др.Милошем Јовановићем остали доследни борци за демократску ,правну ,суверенистичку Србију која никада нетреба ићи према НАТО идиотима,а нити у пропалу Европску заједницу која је још 1990 .године забола нож у леђа Српском народу..и Србији па и братској Црној Гори.
    Свака идеја ГО Новог ДССа на челу са интелектуалцем Марком Николићем и његовим тимом је више него добра,искрена економична рентабилна ,а ако се оствари биће и продуктивна и профитабилна на корист грађана…Значи заступљена четири основна економска начела или принципа.
    Променити изборни систем, гласати за предложено име ,искључити чланство у патртији као једини услов за посао, вратити Србији суверенитет ,интегритет,оживети уништена села израдом плана у Градовима и Општинама и урадити путеве по селима јесте похвала свака за Нови ДСС и коалицију НАДА.
    Видимо да се ПОКС организује добро и припрема .
    Престоји нам бољи услови живота само са поштеним ,образованим људима који ће мислити за све људе подједнако .
    Хвала Коалицији НАДА заувек и сада..
    Буди се искреност права и патриотизам..
    Ко има очи нека види и уши нека чује.
    Боже пробуди успаване, а буднима дај енергије и моћи да успеју на спасењу народа и државе.
    Свети Николај ,,Није опасно када држава пропада али када народ почне пропадати тада је страшно,,..Зауставимо пропадање јер имамо честитог народа који не жели само лични интерес што се види ..

    Reply
    1. Правопис

      после др се не пише тачка кад се односи на титулу.

      Reply
  8. Jelena

    Ljudi izadjimo na izbore,sada mi odlucujemo ,buducnost nasa i nase dece je u pitanju.Imamo koga da glasamo ,vlast ,treba da bude smenjiva .Koalicija NADA je nasa nada.

    Reply
  9. Toalet papir

    Ovoga puta Vučić će obrisati zadnjicu sa opozicijom, kooja se u narednih 20 ga neće uspeti da oporavi

    Reply
  10. Петар

    Што није Воја први на листи? А, да, не зна ни да прочита како треба што му потуре и напишу. Милош већ испланирао излазак из коалиције одмах након избора, то је очигледно већ дуже време, а овај ПОКС ко зна можда се поцепа опет на два дела па се за следеће изборе споје два ПОКСаи направе коалицију. 😅
    Милоше, оправдај поверење народа, младих, покажи знање, само немојте бити онаква „НАДА“ као у скупштини, млако је то, нико да се бори, да користи својих 5 минута, осим донекле тебе и тиме народу још више отвори очи и да до знања да ће борба против садашње власти бити искрена и непресрана. С’ вером у Бога!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.