Radovi na zameni ventila na raskrsnici pri kraju

Radovi na zameni zatvarača na raskrsnici Ulica Sindjelićeve i Pantićeve su uveliko u toku . Iz valjevskog Vodobvoda najavljuju, ukoliko sve bude teklo po planu,  završetak radova do kraja nedelje.

„Radove izvodimo od sopstvenih sredstava vrednost je 2 miliona dinara.  Samom ugradnjom modularnih kombi ventila bićemo u mogućnosti da mnogo brže i lakše saniramo sve eventualne kvarove na pomenutoj lokaciji . Do sada su gradjani značajno duže čekali da voda bude puštena nakon nekih popravki , a sa ovim ventilima bićemo u mogućnosti da vodu dopremimo značajno ranije“, kaže direktor Vodovoda Ivan Filipović koji dodaje da se očekuje da do kraja nedelje radovi budu završeni ukoliko sve bude teklo po predvidjenom planu.

Filipović objašnjava da su radovi izuzetno obimni:

„Menjamo 4 zatvarača modularnim kombi ventilom, koji praktično ima 4 nova zatvarača koji će omoguciti lakse zatvaranje vode na toj raskrsnici, jer ni jedan od zatvarača nije radio  kako treba. To i ne čudi s obzirom da su ugradjeni pre 50 godina. Nikada nije popularno kad amorate da obustavite dopremanje vode za bilo koji broj stanovnika , ali jednom su ti radovi morali biti izvedeni. Zato bih se zaista zahvalio gradjanimma na strpljenju“, kaže Filipović .

On navodi  da se radi po elaboratu koji predvidja obustavu saobraćaja za vreme radova.

„Ono što je evidentan problem jeste da pojedini gradjani ne poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju o radovima i neprestano ulaze kolima čime ugrožavaju same radnike koji izvode radove , a da ne govorim da usporavaju izvodjenje radova. Još jednom se  zahvaljujemo  gradjanima na strpljenju i razumevanju , ali i apelujemo na vozače da poštuju postavljene znake kako bi što pre radovi bili gotovi“, kaže Filipović.

Nakon završetka radova na raskrsnici, odeljenje za infrastrukturu će uraditi rehabilitaciju pomenute  raskrsnice.

 

 

2 comments on “Radovi na zameni ventila na raskrsnici pri kraju

  1. Анонимни

    Ако се не варам, пре пар месеци је Синђелићева улица асфалтирана?! Да ли је поступак планирања могао да предвиди да то асфалтирање буде после ових радова или да ови радови буду изведени пре асфалтирања?

    Reply
  2. Istina

    Надамо се да су уграђени делови квалитетни, јер обично се фушери на квалитету што се после обија о главу…
    Радови су морали да се изводе у три смене и да буду завршени у разумном року.
    Каже директор не поштују возачи сигнализацију? Па има ли овај град милицију??? Изгледа да ништа не функционише, све се ради из канцеларија и зато нам се аутомобили паркирају на трави, коцки, вратима…, само их нема на балконима.
    И питање за директора, имају ли некога писменог да могу почети слати електронским путем рачуне, али са QR кодом?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.