OODS Mionica: Umesto rešenja salve napada

OODS Mionica izdao je saopštenje za javnost vezano za poslednja dešavanja u JKP Vodovod i Mionici. Saopštenje prenosimo u celosti:

„OO DS Mionica  nedavno se oglasio saopštenjem u vezi sa dešavanjima u lokalnoj upravi i JKP Vodovod Mionica.Konkretno, saopštenje je izdato povodom skorašnjeg događaja u selu Robaje (gde je pronađen glodar u raspadnutom stanju u vodovodnoj cevi). Ovo je otkriveno tako što je nekoliko meštana pokušalo da otpuši cev.

Kao odgovor na pomenuto saopštenje dobili smo salvu napada od strane OO SNS Mionica kojom, po ustaljenoj matrici, pokušavaju da pažnju javnog mnjenja odvrate od događaja koji se isprečio kao direktna pretnja zdravlju meštana čije se vodosnabdevanje vrši preko pomenute cevi. Od nadležnih koji su odgovorni za ovaj skandalozni propust u lokalnoj upravi i JKP Vodovod Mionica odgovora nije bilo.

O tome u kakvom se stanju nalazi JKP Vodovod Mionica dovoljno govori podatak da je za kratko vreme promenjeno nekoliko vd direktora, a razlozi leže pre svega u nestručnosti i neznanju njihovih kadrova. Njima je bitnije koliko će zaposlenih odvesti na neki skup SNS-a nego kakvo je stanje u javnom preduzeću koje vode.  Aktuelni vd direktora ne može da odgovori zadatku, jer ne poseduje ni znanje ni iskustvo potrebno za obavljanje funkcije na kojoj se nalazi.

S obzirom na to da je izostala reakcija nadležnih  državnih organa o događaju u selu Robaje i kontroli vode u JKP-u, pozivamo ih da ispitaju sve detalje, saslušaju sve svedoke i pregledaju snimak ovog događaja zarad zaštite javnog zdravlja građana.

Smatramo je da je izlišno govoriti o kvalitetu vode kada se ovakve stvari nalaze u cevovodu.

I za kraj podsetimo se projekta „Ključka vrela“ na koji se pozivaju, a koji je trebalo da bude završen krajem 2022. godine, pa je pomeren za 2023. godinu. Međutim, sada je novi rok februar 2024. godine.

OO Demokratske stranke se nada da će ovaj rok konačno biti ispoštovan, jer je ovaj projekat jako bitan za vodosnabdevanje naših građana. Očekujemo da to neće biti samo još jedno u nizu neispunjenih obećanja, pa ćemo se po ovom pitanju oglasiti početkom marta 2024. godine.

OO DEMOKRATSKE STRANKE     MIONICA“

 

3 comments on “OODS Mionica: Umesto rešenja salve napada

  1. Dragan

    nemate sta da kritikujete pa ste kao nasli misa u cevi. a sto niste pohvalili sto smo napravili anfiteatar i linijski park i sto ima takmicenje u plesu?

    Reply
  2. Анонимни

    Taj sto je pravio lažni snimak bolje da prestane sa bacanjem uginulih svinja po selu

    Reply
  3. Анонимни

    Dokle će nadležne institucije da drže dva nelegalna objekta za svinje ci je vlasnik mlada nada DS u mionici

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.