Obradović i Stamenkovski: “Valjevo ponižen grad sa ogromnim potencijalom”

Stranke Srpskog državotvornog bloka, Dveri i Zavetnici, su u kampanji, juče su njihovi lideri razgovarali sa građanima Valjeva, poručili da će zajednički nastupiti na budućim lokalnim izborima u Valjevu, te da će njihov savez presudno uticati za formiranje vlasti na svim nivoima.

Po rečima predsednik Dveri Boška Obradovića, formiranje patriotskog i državotvornog bloka je početak nove ere srpske politike, ukazujući da će taj savez presudno uticati na formiranje budućih vlasti na svim nivoima.

„Sabrali smo se na ključnim idejama srpskog suverenizma, a to je odbrana i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, Republike Srpske, ‘ne’ sankcijama Rusiji i članstvu Srbije u NATO i ‘da’ svemu što je domaće – domaćem ekonomskom interesu, domaćem privredniku i poljoprivredniku, srpskom seljaku, zaštiti životne sredite i očuvanju tradicionalne porodice“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare na Trgu Vojvode Mišića.

Za ovaj politički blok, kako je rekao, Valjevo predstavlja važan grad koji ima ogroman potencijal, ali koji je ponižen i ne zauzima značaj koji treba da ima, te da je to grad u kome je prosečna plata “za 20.000 dinara manja od republičkog proseka”.

“Mi smo danas u Kolubarskom okrugu da postavimo temelje nacionalnog okupljanja. Ggrađani Srbije žele promene, ali ne žele da one budu na krilima povratka na stari režim, već žele nove snage i nekompromitovane ljude. Građani Srbije danas teško žive, dinar nema vrednost i značaj, osnovne životne namirnice su na nepristojno visokom nivou. Ne želimo da građane bilo ko ponižava nudeći im nekvalitetne proizvode, želimo da trgovačke marže budu manje”, istakla je na konferenciji redsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je pozvala sva udruženja koja neguju kulturu i tradiciju u valjevskom kraju da se pridruže nacionalnom okupljanju.

“Dolazeći u Valjevo čula sam za probleme Divčibara, da zbog intezivne gradnje onih koji tako peru novac dolazi do izlivanja fekalija i zagađenja vode za piće, da problem vodosnabdevanja i kanalizacije nije rešen. Od 51 odbornika u Skupštini grada 30 se nikad nije javilo za reč, to su partijski nameštenici i to znači nema ko da govori u ime Valjevaca. A ovo je kraj koji može da bude reprezentativan u čitavom regionu”, rekla je ona.

Na pitanje novinara koliko kolona opozicije očekuju na budućim izborima i šta im može biti zajendički imenitelj, lider Dveri je odgovorio da su ta stranka i Zavetnici pokazali šta je put a to je, kako je rekao, “put ukrupnjavanja”.

“Lično smatram da nije realna jedna kolona, jer bi bio ideološki bućkuriš zbog koga bi ostalo apsitenata. Realne su dve-tri kolone opozicije. Međutim, naše je da pozovemo građane da masovno izađu na izbore i da svako bira ideologiju za koju je, a koju će predstavljatu te opozicione kolobe. Ako pokažemo tu vrstu političke ozbiljnosti napravićemo dobar rezultat prtotiv režima Aleksandra Vučića na svim nivoima”, rekao je Boško Obradović.

Milica Đurđević Stamenkovski je komentarišuće pitanje o ostavkama gradonačelnika i predsednika opština iz redova SNS, konstatovala da je to selektivan pristup i pokazatelj da vlast želi da izbori budu raspisani tamo gde smatraju da je poslednji čas da sačuvaju svoju vladajuću poziciju. Ovom političkom bloku, naglasila je, “svi gradovi Srbije su važni i svuda ćemo voditi kampanju bez obzira da li će u njima biti izbora ili ne”.

“Mi ćemo imati zajednički nastup i na lokalnim izborima u Valjevu gde nije čudo što ih čelnici SNS odlažu, jer u ovom gradu, posle Čačka i Niša, imaju jedan od najgorih rejtinga. Srpski državotvorni blok će i na lokalnim izborima u Valjevu biti ozbiljan faktor”, istakao je Boško Obradović.

 

7 comments on “Obradović i Stamenkovski: “Valjevo ponižen grad sa ogromnim potencijalom”

  1. Kabi

    Zašto se ovi uopšte zovu „državotvorni“ blok? Pa koju oni državu stvaraju? I još hoće da nas prikače Rusiji……da podsetim mlađe, naš Parlament je zvanično usvojio pripajanje Zajednici Nezavisnih zemalja 1999, ali, Rusi su se samo slatko nasmejali. Čak to nisu ni stavili na dnevni red svog Parlamenta…..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.